Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Mam sporą zagwozdkę, renderuję w afterze i co niektóre klatki mają błędy są wyrenderowane tylko częściowo, albo część klatki z innego fragmentu w ogóle wskakuje, w efekcie film finalny brzydko miga. Co może być przyczyną? Zauważyłem już, że jak zrezygnowałem z renderowania na dysk zewnętrzny to jest tego dużo mniej, ale jednak nadal. Zaktualizowałem sterowniki w laptopie, przeinstalowałem aftera, zwiększyłem cache i ustawiłem czyszczenie co klatkę. Kompozycja jest banalnie prosta. Przerenderowuję nieskompresowanego avika 1980x1080 60fps 140Gb dodając napisy i pierdoły, zresztą sprawdziłem na innych kompozycjach i też mi to tera występuje, a kiedyś tego nie miałem. Nie wiem już o co może chodzić. Miał ktoś może podobny problem??

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 975
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czasami wystepowaly bledy podczas przeliczania kompozycji ktora jest ustawiona na 16 bit (niektore pluginy wariowaly). Przelacz moze ficzer na 8bit, i wtedy zapusc rendering.

Napisano

Próbowałeś zapisywać do sekwencji obrazków? Spróbuj wywalić fizycznie cały cache aftera z dysku, purge all i render do sekwencji.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie!

Zmieniałem ilość bitów, ale w końcu kapnąłem się, że przetwarzany plik był już też z wcześniejszymi błędami wynikającymi chyba z renderowania na dysk zewnętrzny. Teraz renderuję, więc jeszcze raz ten plik, ale już na wszelki wypadek w sekwencje, jak coś się skopie to przerenderuje najwyżej pojedynczą klatkę i podmienię, ale chyba powinno być ok. Chociaż irytuje mnie ten dysk zewnętrzny, specjalnie po to kupiłem, bo miałem problem z miejscem i nie mogę do tego używać :/