Napisano 29 Kwiecień 201311 l Hej! Chciałbym spróbować zrobić animację w której człowiek wyskakuje z piasku a ten piasek zachowuje sie jak piasek czyli lekka mgiełka opadanie ziarenek itp. wstępnie mam taka testowa animację i teraz zastanawiam się jak to zrobić najlepszym sposobem. Chodzi o to że z samego początku ma być na nim usypana górka piasku a podczas kiedy on dynamicznie się podnosi wszystko sie rozsypuje. Czy wie ktoś jak coś takiego zrobić?? może widzieliście jakies podobne kursy z których mógłbym skorzystać?? Pozdrawiam! [video=youtube_share;3yjmPoBp_eQ] A poniżej MOJE INSPIRACJE: [video=youtube_share;Txnf4s7eWs0] [video=youtube_share;URm9EMrhWF8] [video=youtube_share;x4NFga4_xf4]
Napisano 29 Kwiecień 201311 l No nie... Dobra drugie pytanie Particle flow czy Thinking particles? Czy co tam jest w maxie?
Napisano 29 Kwiecień 201311 l I w tym, i w tym to zrobisz, ale ogolnie by wygladalo to dobrze to jest grubsza robota. Uncel nie kozakuj, bo zwykly user nie zrobi tego ot tak, jednym pstryknieciem:) Edytowane 29 Kwiecień 201311 l przez Traitor
Napisano 29 Kwiecień 201311 l To to ja wiem, ale TP coś tam niby wiem, ale o PF to się nie wypowiadam
Napisano 29 Kwiecień 201311 l PF nie jest takie wcale zle, jak je niektorzy malują. Zwlaszcza ze duzo osob ktora je krytykuje, nie miala nigdy do czynienia z PF Toolbox'ami.
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Wiesz dla mnie cały max to zło... Jak może jakiś soft być na tyle bezczelny, zeby nie mieć trybu sterowania camerą jak w May'i :P - - - Połączono posty - - - Wiesz dla mnie cały max to zło... Jak może jakiś soft być na tyle bezczelny, zeby nie mieć trybu sterowania camerą jak w May'i :P A tak serio to chodzi o UI i te sprawy.
Napisano 30 Kwiecień 201311 l Autor Dlaczego sądzisz ze to proste w TP?? w takim razie jak to zrobić w TP??
Napisano 30 Kwiecień 201311 l Autor http://www.cechowski.com/particle.zip - zassaj plik i dzialaj dalej. Dzięki teraz mogę się pobawić.