PiotrMP Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 Mam pytanie jak w Vray ustawić światło Ambient? Zmiana w panelu Environment opcji Ambient nie ma wpływu na renderowaną scenę. Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 Jaki efekt chcesz osiągnąć? Jeżeli chcesz ogólnie oświetlić sceną, prawdopodobnie wygodniej Ci będzie użyć slotu GI enviroment override w ustawieniach Vraya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMP Napisano 14 Maj 2013 Autor Share Napisano 14 Maj 2013 Jaki efekt chcesz osiągnąć? Jeżeli chcesz ogólnie oświetlić sceną, prawdopodobnie wygodniej Ci będzie użyć slotu GI enviroment override w ustawieniach Vraya. A co lepiej użyć: Vray Ambient Light czy GI Ambient ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobsonrobson Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 Podepnę się pod temat, właśnie robię rendera przy użyciu światła Vray Ambient Light i widzę że jest całkiem spoko, a jaka jest różnica między Ambient z GI i bez GI ? Wcześniej używałem VreyLight które mi się mocno odbijało i było je widać na obiekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi