Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

[ATTACH=CONFIG]91044[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]90620[/ATTACH]Witam po długiej przerwie! Na forum nie było mnie tak długo że nawet zmienił się jego wygląd, wiele osób które kojarzyłem z avatarów i z nicków jeszcze żyje na forum - To dobry znak, Ja miałem krótką przerwę. Z tego powodu po zalogowaniu się szukałem przez 10minut przycisku dodawania nowego wątku (którego nie było). Musiałem odebrać email aktywacyjny z powodu zmienionego adresu email i hasła. Zabawne (jak sprawdzałem skrzynkę nic tam takiego nie było) Ale jestem! I w tym miejscu postawmy kropkę w tym temacie.

W listopadzie 2012 rozpocząłem pracę nad tym oto cudownym niemieckim tankiem - W listopadzie również je zakończyłem... (oczywiście chodzi mi o porzucenie. Nie koniec prac) od jakiegoś tygodnia ruszyłem z nową siłą do projektu. Całość wykonana w Blenderze (jaki to cudowny i mądry program, szkoda że go nie doceniałem i traktowałem jako trudny.) Obecnie próbuję w Maxie... Z różnymi skutkami. Pracowałem wcześniej w maxie ale nie miałem w nim okazji robić poważnego modelu, raczej takie zabawy... Czas to chyba zmienić. Tak więc Większa część prac w Blenderze w Maxie coś próbuję ale... mniejsza już o to.

Model jaki jest każdy widzi. Bardzo ładny czołg (ale to już mówiłem) I to tyle. Były już przymiarki do teksturowania. Ale na nieskończonym modelu. Tak więc teraz postaram się go skończyć i męczyć się z teksturami. Tak wiec. Jedziemy.

pzkpw_V.png

Tu stara wersja jeszcze z 2012 roku.

up2.png

up1.png

Mały update. Trzeba poprawić te gąski, więc jeżeli już powiecie że nie coś jest krzywe lub jest mocno uproszczone to możliwe że już to poprawiłem. (żartuje - poprawię)

panzerkampfwagen_v_panther_by_centpl_d5l6o2e.png

Dziękuje z góry na komentarze. :)

Edytowane przez Cent
  • Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam

Nie czepiam się samego kunsztu modelowania :) Ale przejrzałem kilkanaście podwozi Pzkpfw V Panther (zdjęcia historyczne, bo tylko takie uznaje) i w żadnej wersji nie znalazłem tak odstających dekli pomiędzy dużymi, zewnętrznymi kołami jednymi. W Twoim modelu, mam wrażenie że część kół wisi w powietrzu.

Po za tym zamieniłeś kolejność kół zewn/wewn. Powinny być na odwrót.

Napisano (edytowane)

Dobrze że to zauważyłeś. Już to poprawiłem. Co do odstających dekli - To słabo szukałeś. Była wersja z takim zawieszeniem - Ale nie była produkowana seryjnie. Postanowiłem zmienić układ gąsek na standardowy Pantery G. Ciągle poprawiam elementy samych tracków. Przebudowałem geometrię tak by bardziej oddawała te prawdziwe.

Po takich zmianach będę musiał przebudować większą część zawieszenia a to może lekko potrwać.

Nadal do ideału ciągle brakuje. Po zmianie geometrii okazało się że nasze kochane tracki nie zgadzają się szczelinami - Pracuje nad tym.

"Nie czepiam się samego kunsztu modelowania :)" Why not? mów. Może okażesz się pomocny.

Bez_tytu_u22.png

Bez_tytu_u33.png

I teraz całość. Nadal trzeba poprawić jedną rzecz.

track.png

dziękuje za komentarze i pozdrawiam.

Edytowane przez Cent
Napisano (edytowane)

UxMshgi.jpg

Hamulec wylotowy już 3 podejście do modelowania. Wygląda dobrze.

iuB4nh7.jpg

Gąski... Tu jeszcze jedna rzecz do poprawy pozostaje. Jeszcze kilka do dodania... Ale to później.

cexrSGo.jpg

Tu jeszcze duuużo do roboty. Dużo spawania będzie.

Pozdrawiam. Wiem że mało zrobiłem. Ale lubię wrzucać rendery testowe... ^^

Edytowane przez Cent
Napisano (edytowane)

https://www.dropbox.com/s/3h25671hhf2m9pm/render1.png

Macie link do Dropboxa tym razem bo obrazek zbyt duży i tylko dropbox nie kompresuje tego czegoś. Przez tag IMG nie potrafię dodać z dropboxa. Jakieś błedy są i nie dodaje oryginalnego obrazka - dlatego macie dropboxa. Mały update. Lekko dodałem kilka rzeczy których nie ma na tym renderze. Ale to już później. :)

UBcM3hS.jpg?1

Edytowane przez Cent
Napisano

Witam. Po przerwie. Ostatnio jakoś lenistwo mnie dopadło. Nie mam już powoli motywacji i chęci by robić dalej ten model. Ale staram się.

Jeszcze wiele rzeczy pozostaje do zrobienia i poprawy.

untitled.jpg

tyl.jpg

Pozdrawiam, dziękuje za komentarze.