johnmcload Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 od paru dni nie otwieralem 3ds maxa. przed chwil wlaczylem i dostalem taki komunikat: nastepnie wlaczylo sie i dalej juz masakra. jakby skin morph sie posypal. widac to po oczach i po tym jak na obrazku widac ze podnioslem w gore ramie i widac co sie stalo z postacia. na dodatek mialem kopie zapasowa na pedrive i to samo. jakby tego bylo malo, mialem kopie tez na dvd, zgralem na dysk i to samo. prosze o pomoc!
Miłosz3ds Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 Cześć. A jak usuniesz skin morpha, wrócisz do początkowej pozycji postaci (zwyczajnie wrócisz do klatki np. -100 z postacią w pozycji t-pose) i raz jeszcze przypiszesz skin morpha? Gorzej, jeśli ustawiałeś postać bez stworzenia sobie "kopii zapasowej" pozycji na innej klatce, trzeba będzie pokombinować.
johnmcload Napisano 21 Maj 2013 Autor Napisano 21 Maj 2013 niestety nie stworzylem kompii zapasowej pozycji na innej klatce. chyba przeinstaluje maxa bo wszystko mi sie sypie... masakra
johnmcload Napisano 21 Maj 2013 Autor Napisano 21 Maj 2013 przeinstalowalem i jest ok. z tym ze chcialem sprobowac jak zbroja bedzie wygladac w lekkim blekicie. moj material to brushed metal i tym razem w diffuse color zroilem lekki bleki t za kazdym razem wywala mi program na poziomie final gathering nawet jak antyaliasing daje na przedzial 1/16 do 1/4. nie ogarniam
Rekomendowane odpowiedzi