Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam ostatnio trochę problemów z Crashowaniem Maxa, pogoglowałem i postanowiłem zaktualizować Maxa.

Tylko jak to najlepiej zrobić ?

Ściągnąć paczkę exe z tej strony: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=20740665&linkID=9241178

Czy może zrobić to wewnątrz maxa ? Ustawiłem kanał Autodesku w tym Communication Center, znalazło mi jakieś aktualizacje jednak po kliknięciu uruchamia się IE z tym adresem:

C:\Users\Michał\AppData\Local\Autodesk, Inc\3ds Max\14.0.0.121\LiveUpdateFrame.htm

I nic się nie dzieje.

Z tego co poczytałem w pdf'ach to aktualizując Maxa poprzez pliki exe musiałbym ściągnąć po prostu Service Pack'a 2 a następnie Product Update 12. I tak z czystej ciekawości, skoro Maxa 2012 zainstalowałem jakiś rok temu, to czy to oznacza, że ja obecnie nie mam żadnych aktualizacji do niego ? :P

Z góry dzięki za pomoc i Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 991
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Całkiem możliwe, że masz gołego maxa :) zależy jaka instalacja była, nie wiem czy on z automatu nie ściąga dostępnych aktualizacji albo nawet nie ma czegoś w sobie - jeśli ściągałeś ze strony Autodesku to też może być instalka zaktualizowana. Ale ściągaj spokojnie pliczki ze strony oficjalnej i instaluj, najlepiej po kolei :)

Napisano
  • Autor

Ściągnąłem, zainstalowałem i będę testował, przy odrobinie szczęścia Crashy już mam nadzieje, nie będzie :)

Pozdrawiam.

Napisano

Ściągaj, kombinuj. Niby można ogarniać jedynie ostatnią wersję, która powinna mieć w sobie poprzednie poprawki - ale szczerze mówiąc bezpieczniej po kolei lecieć - kiedyś się naciąłem na takiej instalacji jedynie najnowszej poprawki.

Powodzenia i do boju,

pozdrawiam :)