Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Rysuję od dziecka , jest to moja największa pasja.Aktualnie uczęszczam do liceum plastycznego oraz chodzę na kurs rysunku architektonicznego. Chciałabym zaprezentować Wam swoje prace. Najczęściej jest to rysunek odręczny,grafika komputerowa połączona z rysunkiem odręcznym oraz concept art, w którym stawiam pierwsze kroki :) Czekam na wasze opinie i wskazówki, które pomogą mi doskonalić mi to czym się zajmuję :)

Zapraszam :)

gazety.jpg

Uploaded with ImageShack.us

post2yd.jpg

80429554047077930805563.jpg

Edytowane przez Evelisimma

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pozwolę się odezwać ze swoim skromnym doświadczeniem.

W pierwszej pracy cienie na skórze wyglądają jak plamy od brudu. Przychodzi mi na myśl skojarzenie z rozmazywaniem ołówka palcem. Dobrze to widać, kiedy znacznie pomniejszy się pracę. Poza tym zlikwidowałabym kontur - i tak jest niedokładny, a włosy wyglądają przez tę kreskę bardzo sianowato.

Druga praca jest dla mnie zupełnie nieczytelna i niedokładna, trzecia natomiast podoba mi się najbardziej, aczkolwiek miejscami są zaburzone proporcje (twarz, dłonie).

Napisano

Dzięki :) Niestety mam tablet dopiero od niedawna i jeszcze nie rozpracowałam dobrze pędzli w photoshopie, ale dążę do tego.

Napisano

Mało do rozpracowywania: okrągły pędzel, transfer(nacisk pióra), dynamika kształtu wyłączona. I w zasadzie tyle.

Polecam ćwiczyć na martwych naturach. wtedy można ogarnąć większość elementarnych zasad.

Obecnie trochę brudzisz kolory. W kolorowaniu polecam podążać schematem: jaśniejszy= mniej nasycony, ciemniejszy=bardziej.

(plus oczywiście wyjątki)

Z czasem ogarniesz proporcję zmian w saturacji i cały sens.

Co do anatomii- Hampton i lecisz dalej.

Napisano

Okej, dzięki :) To jadę dalej!

Napisano

I nie rysuj ze zdjęć;) Ostatni pan najlepszy. Pozdrawiam Krakuskę.