Napisano 23 Maj 201311 l model i 1,4mln vertow i 2,7 mln poly. postac bez problemu mi sie renderuje (aniol) w hd i antyaliasing 1 do 16. tak samo poszlo w rozdzielczosci 2000x12000 i antyaliasing 16 do 64piks. na skrzydlach dodalem wlosy na skielet. najpierw dalem na kazde 60000 wlosow i sie od razu wysypalo. doszedlem do 20000 i nadal syf. nie ogarniam co jest grane. jak zrobilem rendersamego skrzydl to szlo bez problemu.... moj sprzet to intel core 2 duo 2,1ghz 3gb ram, grafika to radeon 4300.pozdrawiam
Napisano 12 Październik 201311 l Strzelam, że masz za mało RAM. Skopiuj co V-Ray log pokazuje (w ustawieniach vraya: zakladka settings -> VRay Log -> show window)
Napisano 12 Październik 201311 l Przy hair and fur chyba pomaga czasem podział na mniejsze poly (jak bardzo muli itp.). Chociaż pewnie przy szczegółowym modelu to może rodzić problem albo w tym przypadku w ogóle nie pomóc. Poprawcie mnie ale może pomogło by pokombinowanie zarówno z wielkością bucketa oraz przydziałem ramu do tego pola dynamic geometry?