Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, w grudniu zacząłem modelować Lamborghini Reventon ale przez maturkę i parę innych spraw trochę mi czasu na to zaczęło brakować... W ostatnim tygodniu znów się za niego chwyciłem i postanowiłem doprowadzić do końca :)

Zapraszam do krytyki i rad :)

Soft: Blender 3D

Render: Cycles

scena3jpg_nxnxhsn.jpg

* Z siatką już chyba nic nie będę kombinował, wydaje mi się że jest spoko w odniesieniu do moich umiejętności :)

scena1jpg_nxnxhas.jpg

* Tak wygląda cała scenka :) Chyba nic dodać nic ująć :)

scena2jpg_nxnxrpp.jpg

*Widok z kamery.

reventon5_nxnxrpq.jpg

* I na koniec renderek :) Ratujcie i powiedzcie co mogę z tym zrobić :)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Z siatką już chyba nic nie będę kombinował, wydaje mi się że jest spoko w odniesieniu do moich umiejętności :)

po za tym że jest to inny samochó totalnie zgubiłeś proporcję ściągnij masę materiałów na temat tego auta przyjrzyj się i zobacz tylne nadkole.. one jest tam zrobione jakby zpłacht:

reventon_2008_02.jpg

co do siatki sporo nie potrzebnych loopów :D

Napisano
  • Autor

Model tworzyłem na bazie blueprintów więc jestem w 100% pewien że jest to Reventon (w zamyśle miał go przypominać) :) Co do tych płacht to fakt i właśnie przez dodanie loopów w niektórych miejscach chciałem ukazać ich kontur.

Napisano
Model tworzyłem na bazie blueprintów więc jestem w 100% pewien że jest to Reventon (w zamyśle miał go przypominać) :) Co do tych płacht to fakt i właśnie przez dodanie loopów w niektórych miejscach chciałem ukazać ich kontur.

thaaaaa blueprinty. o tuż procent blueprintów które są prawdziwe jest równy 1. Brać tylko z manuala danej firmy albo naprawdę zaufanego źródła większość jest krzywa. Widziałem reventona na zlocie 50 lecia marki i powiem tak że ^^ te auto jest trochę inne.

Co do loopów nie widzę żadnych obok siebie na tylnym nadkole :D

Napisano
  • Autor

Na samym nadkolu nie ale w jego konturze :) Teraz widzę że muszę je troszkę dopieścić :)