radziol Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 witajcie, chciałbym się podzielić swoim ekspresem. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i rady które pomogą mi w dalszej edukacji w maksie- chce zaznaczyć, że ucze się od roku :) z góry dziękuje pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 Ładny, poprawny model, jak sobie porównuje z zdjęciem prawdziwego produktu http://p.alejka.pl/i2/p_new/02/18/electrolux-easypresso-eea-110_0_b.jpg to znalazłem 4 odstępstwa od oryignału: -Brak napisu Electrolux na dolnym czarnym elemencie -troszkę inny wygląd tacki na filiżanki na górze ekspresu -brak plasikowego ringu na końcu tej dyszy do pary -inny profil rączki od kolby Fajne materiały i dobry render, brakuje tu takiego ostatecznego szlifu, zabawy kontrastami, dodałbym dymek unoszący się znad kawy i poprawił materiał ziaren kawy, wyglądają na czysty brązowy diffuse, przydałby się im reflect i jakiś ciekawy bump Poza tym fajne początki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ym91 Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 Zgadzam sie z Xiz0r fajny model, moim zdaniem przydałby się stół albo jakis blat bo czarna podstawa na czarnym studiu się zlewa, na białym zlewała by się pewnie obudowa i filiżanka wiec proponuje stół żeby to wyodrębnić, moim zdaniem rok to już długo i jest na tyle dobrze ze nie trzeba sie zapobiegawczo tłumaczyć, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 z tłem racja, albo nie kombinować z stołem, ale dać glossy reflect na podłoże który nam bardziej uprzestrzenni cały kadr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filipus Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Miałem kiedyś zlecenie na podobne ekspresy ciśnieniowe do kawy i też zapomniałem umieścić na nich nazwę firmy – co ciekawe tego czepili się od razu, nie usłyszałem ani słowa pochwały chociażby za render, który był naprawdę fajny ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laik1 Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 (edited) Nieźle Ci poszło :) Zadbaj tylko o kontrast i wyszlifuj pracę do końca - zadbaj o każdy detal. Swoją drogą jak spojrzałem na ten , nabrałem wielką ochotę na tę prawdziwą ;D Edited April 4, 2014 by Laik1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts