Lucas Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 Chciałbym z tego tematu zrobić swego rodzaju teczkę wizualizacyjną. Na razie głównie exteriory, w interiorach muszę się jeszcze sporo podszkolić ale mam nadzieję, że i te wkrótce zaczną się pojawiać. Na początek kilka niedawno wyrenderowanych projektów autorstwa SEMA Architekci, po mojej stronie jedynie wizualizacje. Zarówno ja jak i pracownia byliśmy zadowoleni z efektu ale mając świadomość, że zawsze można lepiej, proszę o uwagi i krytykę. 1. Dom jednorodzinny w Błoniach 2. Przychodnia w Mrokowie 3. PKP Piaseczno - modernizacja
skalpel3d Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 (edytowane) Tak po prawdzie to i w exteriorach jest dużo do poprawienia: -materiały są plastikowe, tynkom brakuje chropowatości, w - szybach masz bardzo niskie subdividy przy odbiciach -brak zgrania tła ze światłem ( niezgodne cieniowanie) - niezgranie kolorystyki roślinności ( modeli ) z tym co masz w tle Ogólnie chyba rendery robiłes na niskich ustawieniach rendera bo wychodzi śnieżenie, a ten krawaciarz w we wnętrzu to totalna pomyłka on ma pozę godną mównicy sejmu a nie poczekalni dworcowej :) Edytowane 6 Lipiec 2013 przez skalpel3d
ingwar Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 wszystko trochę sztuczne, na pierwszym ten człowiek zupełnie nie pasuje piaseczno - moim zdaniem nietrafiona kompozycja, a raczej perespektywa -generalnie wszystko jest trochę plastikowe -przesłodzona nienaturalnie zielona zieleń mocno psuje wszystko -wieczorna jest najlepsza też cukierkowa trochę ale zaczyna mieć to jakiś klimat. myślę, że można by jeszcze dużo wycisnąć z tego w ps'ie narazie wygląda jak suche rendery+wklejeni ludzie.
Rekomendowane odpowiedzi