Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy w dobrym dziale, więc jak zły dział to proszę o przeniesienie.

Mam taki problem, że tworzę animację i mniej więcej chodzi w niej o to, że jeden człowiek (zamocowany do szkieletu) idzie korytarzem i ma portfel w kieszeni w plecaku, a drugi przechodzący wyciąga mu ten portfel itd. ... No i konkretnie chodzi o to żeby na początku portfel cały czas był tak jakby podłączony do plecaka, a później gdy przejmuje go inny człowiek to się odłącza i animacja bardziej na klatkach. A problem w tym że linkowania nie da się animować w ten sposób, że chwilę przedmiot jest zlinkowany a za chwilę już nie.

Jedyny sposób jaki widzę to całość za pomocą klatek ale zeszłoby się z tym bo podczas stawiania kroków postać się porusza nie tylko do przodu ale jak wiadomo także w górę i w dół się kołysze.

Na pewno jest jakiś inny sposób na takie rzeczy, bo na pewno wiele osób robi takie rzeczy więc mam nadzieję, że ktoś da konkretny sposób na to.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Już to zrobiłem ale takim sposobem że w klatce kiedy chciałem zmienić linkowanie, kopiowałem ten portfel a poprzedni wywalałem gdzieś w kosmos żeby już mi nie przeszkadzał. Ale jak ktoś ma inny sposób to i tak jestem ciekaw na przyszłość :)

Napisano

Cześć.

Przynajmniej trochę pomyślałeś i coś wymyśliłeś - jednym zdaniem jakoś sobie dałeś radę, to najważniejsze :)

Na następny raz zobacz sobie "link constraint":

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Dzięki za linki, ale niestety mam głupiego neta i nie za bardzo mam możliwość oglądania filmów. Niestety bo to bardzo dobry sposób na naukę :/ . No ale sprawdzę na pewno jak będę miał dostęp do szybszego neta. A na razie chyba muszę sobie radzić przez kopiowanie :D

Napisano
  • Autor

Dzięki Miłosz jeszcze raz. Raczej nie będę miał problemu ze zrozumieniem więc pewnie jutro to sprawdzę i raczej dokładnie o to mi chodziło sądząc po rysunkach i głównym opisie więc dzięki, bo trochę wkurzające jak nie wiadomo czasem jak takie teoretycznie najprostsze rzeczy zrobić w normalny sposób :)