NV Napisano 31 Lipiec 2013 Share Napisano 31 Lipiec 2013 Witam, testując nowego maxa natknąłem się na pewien problem. Otóż przy pierwszym uruchomieniu nowe menu świetnie działało i przypadło mi do gustu, niestety po zamknięciu maxa i uruchomieniu go na nowo menu znikło, a właściwie zmieniło się na coś co nie do końca przypomina te pierwotne. Sytuacja wygląda tak : Próbowałem zresetować workspace, ustawiać na domyślny i ponownie na enhanced itp. Bez rezultatu. Reinstalowałem aplikacje i również menu nie powróciło. Ktoś się spotkał z czymś takim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis8787 Napisano 31 Lipiec 2013 Share Napisano 31 Lipiec 2013 Mi się za każdym razem sypie te nowe menu. Jedynym rozwiązaniem na przywrócenie wszystkiego do normy było usunięcie wszystkiego z folderu: C:\Users\{user_name}\AppData\Local\Autodesk\3dsMax\2014 - 64bit. Wtedy wszystkie ustawienia maxa wracają do default-owych. Jak ktoś lubi ustawiać pod siebie maxa ma potem problem bo musi ustawiać wszystko od nowa. Więc jakbyś chciał tego spróbować to zrób sobie backup.:) Ale napewno ktoś ma na to jakieś fajne rozwiązanie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 31 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2013 Dzięki ! póki co działa, zobaczymy co będzie potem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 31 Lipiec 2013 Share Napisano 31 Lipiec 2013 Tak mialem dokladnie te sama sytuacje. U mnie tak sie stalo po postawieniu nowego systemu. Ale poskutkowalo kombinowanie w workspace managerze, ale tez nie do konca rozumiem jak..... Bo zrobilem restore to default state. Ale to dalo mi wlasciwie tylko wyglad ze okienka byly podswietlane na ciemny kolor. Nie moglem natomiast okienek "wyrywac" i wszystkie ikonki to byly gwiazdki......Ale po kilkunastu restartach samo wrocilo do stanu jaki mi sie podoba... :) Wiec... moze i tobie wroci? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 31 Lipiec 2013 Share Napisano 31 Lipiec 2013 czy w tym programie cokolwiek działą nawet durnego menu nie potrafią napisać może i się czepiam i hejtuje. ale Sory ten program nie kosztuje 5 zł ylko parenaście tysięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi