Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Zamieszczam na razie skany słabej jakości.Zdjęcia będą wkrótce(jak dorwę kogoś z aparatem:).

Robiąc tę prace inspirowałem się:

-twarzą freddiego krugera,cezara i aktorem grającym rolę tytułową w

ekranizacji Faraona B.Prusa.

-referencje to profil,front oraz rysunki w kilku rzutach H.Loomisa.

Proszę o wskazówki bądź linki do stron o tematyce rzeźbiarskiej.

Jak długo powinno się wypalać glinę?

W jakiej temperaturze?

Jeśli chcę pomalować wypaloną już glinę,to jakimi farbami?

P.S.:Z góry dziękuje za porady:)

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 7,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Te skany wyszły super ! ja bym coś z nimio zrobił w ps i mogła by być super klimatyczna pracka, naprawdę mają klimat ! Sama główka prezentuje się fajnie chociaż trudno teraz cokolwiek powiedzieć.

Co do gliny to CI nie powiem bo jeszcze się nie bawiłem tą techniką, coś czytałem kiedyś w sklepie plastycznym ale nie pamiętam :)

Pozdro

Napisano

dobre, dobre......

szczegulnie podoba mi sie ten w prawym gurnym rogu

widze ze w glinie idzie ci o wiele lepiej

Napisano

bardzo mi sie podobaja te twarze, fajny pomysl z zestawieniem ich ,glina jest swietnym materialem + to oswietlenie ,pozytywna materia

Napisano

No ladnie :) Dobrze ze ktos jeszcze modeluje w tradycyjny sposob :D

Napisano

Główka naprawdę fajna, podoba mi się "faktura" tej gliny :) dobra robota. Fotki mogły by być ciekawsze, jakieś jednolite tło z takniany albo coś w tym stylu i bardziej miękkie cienie ale to już inna sprawa.

gratuluje i pozdrawiam

edit: heh dodałeś 2 ujęcia których jeszcze nie widziałem :) to ujęcie z przodu ujawnia kilka błędów ale myśle że nie ma co na to zwracać uwagi :)

Napisano

Profil wyszedł fajnie... jednak widok z przodu ujawnia kilka problemów z proporcjami i anatomią... jednak wiadomo. Każdy uczy się na będach. na pewno sam widzisz że ma płaską głowę, strasznie ostre łuki brwiowe, itp. Jednak wrażenie dość pozytywne...

Napisano
  • Autor

dzięki vorek!ale jeśli masz jakieś uwagi co do błędów to z miłą chęcią usłysze twoje zdanie:)

Napisano
  • Autor

i kolejna rzeźba .to dopiero początek i korzystając z tego że przez chwile mam aparat do dyspozycji wrzucam do oceny i uwag:)

Napisano
  • Autor

łysy ma głowę wielkości no mnij więcej pęści ,natomiast buszmen i goblin są dwa razy więksi

Napisano
  • Autor

proszę o opinie:)to moje pierwsze próby rzeźby w glinie więc bądźcie wyrozumiali:)

Napisano

No goblin fajniutki, z klimatem można powiedzieć, taki typowy obleśny goblin któremu tylko strzałę w plecy wpakować (to był oczywiscie komplement co do rzeźby :) Można by posiedzieć jeszcze nad detalami, zmarszczkami itp. ale bardzo pozytywne wrażenie robi.

Co do błędów w poprzedniej pracy to już się wypowiedział Kris_R, ogólnie trochę siada w niektórych miejscach anatomia.

No i jak będziesz robił fotki następnym rzeźbom to skonstruuj sobie proste tło z jakiejś dużej tkaniny, będzie lepiej się ogłądało.

Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.