Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamieszczam na razie skany słabej jakości.Zdjęcia będą wkrótce(jak dorwę kogoś z aparatem:).

Robiąc tę prace inspirowałem się:

-twarzą freddiego krugera,cezara i aktorem grającym rolę tytułową w

ekranizacji Faraona B.Prusa.

-referencje to profil,front oraz rysunki w kilku rzutach H.Loomisa.

Proszę o wskazówki bądź linki do stron o tematyce rzeźbiarskiej.

Jak długo powinno się wypalać glinę?

W jakiej temperaturze?

Jeśli chcę pomalować wypaloną już glinę,to jakimi farbami?

P.S.:Z góry dziękuje za porady:)

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Te skany wyszły super ! ja bym coś z nimio zrobił w ps i mogła by być super klimatyczna pracka, naprawdę mają klimat ! Sama główka prezentuje się fajnie chociaż trudno teraz cokolwiek powiedzieć.

Co do gliny to CI nie powiem bo jeszcze się nie bawiłem tą techniką, coś czytałem kiedyś w sklepie plastycznym ale nie pamiętam :)

Pozdro

Napisano

Główka naprawdę fajna, podoba mi się "faktura" tej gliny :) dobra robota. Fotki mogły by być ciekawsze, jakieś jednolite tło z takniany albo coś w tym stylu i bardziej miękkie cienie ale to już inna sprawa.

gratuluje i pozdrawiam

edit: heh dodałeś 2 ujęcia których jeszcze nie widziałem :) to ujęcie z przodu ujawnia kilka błędów ale myśle że nie ma co na to zwracać uwagi :)

Napisano

Profil wyszedł fajnie... jednak widok z przodu ujawnia kilka problemów z proporcjami i anatomią... jednak wiadomo. Każdy uczy się na będach. na pewno sam widzisz że ma płaską głowę, strasznie ostre łuki brwiowe, itp. Jednak wrażenie dość pozytywne...

Napisano

No goblin fajniutki, z klimatem można powiedzieć, taki typowy obleśny goblin któremu tylko strzałę w plecy wpakować (to był oczywiscie komplement co do rzeźby :) Można by posiedzieć jeszcze nad detalami, zmarszczkami itp. ale bardzo pozytywne wrażenie robi.

Co do błędów w poprzedniej pracy to już się wypowiedział Kris_R, ogólnie trochę siada w niektórych miejscach anatomia.

No i jak będziesz robił fotki następnym rzeźbom to skonstruuj sobie proste tło z jakiejś dużej tkaniny, będzie lepiej się ogłądało.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności