Greentea Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 Uczę się właśnie modelowania postaci. W tym przypadku korzystam z metody modelowania z box'a. Nie wiedzieć czemu nie moge dodać krawędzi. Po użyciu Edge Loop Tool mój model zamienia się w prostopadłościan. To samo się dzieje, gdy próbuję zastosować Mirror Geometry. Jakieś rady? Przy innym modelu narzędzie działa bez problemu, a też było używane na połowie główki.
Sebazx6r Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 Jest to dość dziwne. Spróbuj usunąć historie przed dodaniem loop'a. Pierwszy raz z tym się spotkałem. Wygląda jakby bałagan w historii się robił. Może jakiś hot fix spróbuj zainstalować tzn service pack. Proponuje zainstalować maya 2014 plus sp2...
Greentea Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Napisano 5 Sierpień 2013 Niestety porada ze skasowaniem historii nie zadziałała. Importowałam obiekt w nowej scenie, problem występował nadal. Zduplikowałam go i Mayka zaskoczyła, poprzedni dalej nie działa. Mam nadzieję, że już mi się to nie powtórzy. Dziękuje za odpowiedź.
Sebazx6r Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 Freezowales transformacje? Dobra opcja jest wyeksportowanie do obj (wlaczyc plugin trzeba w preferences) i spowrotem.
Rekomendowane odpowiedzi