Napisano 17 Sierpień 201311 l Cześć chciałem pobrać 3ds max ale na stronię jest wersja 2014 a kolega opowiadał mi że lepiej 2012 bo 2014 jest słabsza i tak dalej,ale pytanie jednak jest do was czy to prawda bo znając go to pewnie strasznie przesadza. Drugie pytanie skąd mogę pobrać jeszcze wersję 3ds max 2012 ?
Napisano 17 Sierpień 201311 l Z oficjalnego źródła chyba nie pobierzesz. Tylko użytkownicy opłacający subskrypcję mają dostęp do starszych wersji. Nie wiem jak studenci. Natomiast w czym aktualna wersja jest "słabsza" jak to określa Twój kolega od starszych? Poproś go o konkrety na poparcie takiej tezy. Jedyny być może problem, to żeby w pełni wykorzystać jego możliwości, sprzęt (karta grafiki) też nie może być "antyczny".
Napisano 17 Sierpień 201311 l Autor Problem z głowy zrobiłem sobie konto studenta i mam do wyboru wersje. Sorka że tego nie sprawdziłem.
Napisano 17 Sierpień 201311 l Kolega ktory Ci naopowiadal, ze 2014 jest slabszy od 2012 chyba sam ma slabszy dzien;) 2014 jest bardziej wydajny, i ma troszke wiecej opcji. Np defalutowo ma wmontowane partikle ktore w 2012 musisz stosowac jako platny plugin.
Napisano 17 Sierpień 201311 l i podgląd preview podczas generowania prewek, 2012 tego już nie miał. sam trackview potrafił spowalniać viewport, mam wrażenie że 2014 też sobie lepiej z tym radzi.