Napisano 30 Sierpień 201311 l Witam! Staram się powoli poszerzać swoją wiedzę na temat 3ds maxa. Chciałbym teraz stworzyć kostkę do gry na gitarze z wygrawerowanym napisem. Wiem już dokładnie jak zrobić napis i jak sprawić żeby właśnie był taki "wygrawerowany". Tylko problem pojawia mi się już na samym początku. Nie potrafię utworzyć takiej kostki. Takiego kształtu. Nie wiem zupełnie od czego zacząć i z jakich opcji korzystać. Gdyby ktoś mógłby mi wyjaśnić dokładnie byłbym bardzo wdzięczny, ponieważ bardzo mi na tym zależy. Domyślam się że jest to pewnie strasznie podstawowa sprawa i śmieszny dla większości problem. Jednak jestem naprawdę początkującą osobą i liczę na pomoc. :) Z góry dziękuję.
Napisano 30 Sierpień 201311 l Tu masz świetny tutorial pokazujący jak tworzyć i modyfikować podstawowe kształty. http://www.3dtotal.com/tutorial/3d_studio_max/hard_surface_essentials/hard_surface_01.php Popatrz a na pewno będziesz potrafił wymodelować "kostkę" do gitary o dowolnym kształcie.
Napisano 30 Sierpień 201311 l Stworzyc shape a potem narzucić modyfikator extrude będzie chyba najłatwiej. +++ Dynamico był szybszy - korzystając z linka który załączył na pewno więcej się nauczysz o podstawach modelowania, niż z proponowanej przeze mnie metody.
Napisano 30 Sierpień 201311 l Autor Dziękuję za szybką pomoc :) to biorę się za naukę i mam nadzieję że już nie będę miał problemu z tym.