Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przez uwagę, że zaczynam dopiero swoją karierę na max3d chciałbym Was przywitać! :)

Niecałe 2 lata temu rozpocząłem moją walkę ze sztuką i tak oto tutaj jestem. Chwaląc się moimi dotychczasowymi wypocinami. Mam nadzieję, że nikt nie oślepnie od moich obrazków ;). Liczę na szczerą krytykę aby szybciej wybić się ze strefy dla początkujących. Teraz życzę miłego oglądania. :)

Jeszcze ciepły obrazek na kontest The Last of Us:

ebn8.jpg

Moje pierwsze spotkanie z projektem wnętrza:

jra9.jpg

I inne szaleństwa, szkice i spidy:

o3wj.jpg

5hy8.jpg

kyy4.jpg

73ux.jpg

e93l.jpg

lz6g.jpg

icqg.jpg

vmdt.jpg

t86y.jpg

Edytowane przez Nerio

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj !

Dużo ciekawych rzeczy u ciebie , jednak spostrzegłem że powinieneś zwrócić uwagę na rozmieszczenie planów i perspektywy powietrznej oraz na anatomie postaci w twoich pracach.

Pooglądaj sobie jak gość buduje ilustracje można się sporo nauczyć : http://www.youtube.com/user/fzdschool?feature=results_main

Odnośnie anatomii to w necie jest masa materiałów ale najlepiej zakupić dobrą książkę i wykonywać dużo szkiców.

Tu masz fajnego bloga do rozkminki : http://www.inspirationalartworks.blogspot.com/p/anatomy-images.html

Najbardziej podoba mi się druga praca , świetnie zaprojektowany pokoik przytulnie :D

Napisano
  • Autor
Witaj !

Dużo ciekawych rzeczy u ciebie , jednak spostrzegłem że powinieneś zwrócić uwagę na rozmieszczenie planów i perspektywy powietrznej oraz na anatomie postaci w twoich pracach.

Pooglądaj sobie jak gość buduje ilustracje można się sporo nauczyć : http://www.youtube.com/user/fzdschool?feature=results_main

Odnośnie anatomii to w necie jest masa materiałów ale najlepiej zakupić dobrą książkę i wykonywać dużo szkiców.

Tu masz fajnego bloga do rozkminki : http://www.inspirationalartworks.blogspot.com/p/anatomy-images.html

Najbardziej podoba mi się druga praca , świetnie zaprojektowany pokoik przytulnie :D

Już zdążyłem pooglądać wiele filmików od Fenga i przyznam, że można się wiele nauczyć. Jednak mam w sobie coś co przeważnie włącza tryb konceptowy gdy chcę coś namalować(strzel wszystko z boku albo z przodu :D). Staram się to zabić haha.

I dzięki wielkie za tą stronkę z anatomią. W ogóle nie miałem pojęcia, że istnieje. ^^ Ostatnio pożyczyłem książkę Sarah Simblet "Anatomy for artist" więc razem w zestawie z tym blogiem wystarczy do upgrade'u skilla. Trzeba tylko się wziąć do roboty :D

Jeszcze raz dzięki za pomoc. ^^

- - - Połączono posty - - -

Dorzucam jeszcze kilka portretów:

bz4e.png

sq2m.jpg

6aus.jpg

3ak3.jpg

osdh.jpg

y1f8.jpg

Napisano

Ładne panienki :) co prawda miejscami trochę płasko w pierwszej pracy oczy lekko za bardzo rozbieżne ale to drobnostki , wystarczy przypomnieć sobie proporcje twarzy mniej więcej i już będzie lepiej , ogólnie widać że ładnie budujesz buźki .

Jedyne co bym jeszcze zrobił dla progresu to wywalił ze swojej palety czarny i biały kolor to znaczy nie mieszał go zbytnio z innymi bo łatwo można przepalić bądź pobrudzić prace a przecież mamy tyle barw które mogą oddać lepiej głębie :) Aha i przestań malować włosy w taki sposób ,

mam tu na myśli malowanie mozolnie włosek po włosku lepiej zastąpić to dobrym dużym brushem.

Jednak mam w sobie coś co przeważnie włącza tryb konceptowy gdy chcę coś namalować(strzel wszystko z boku albo z przodu :D). Staram się to zabić haha.

Znam ten ból , sam z tym walczę :P

Daj sobie jakąś miniaturę obrazka w załączniku teczki bo ludzie nie wiedzą czego się spodziewać w niej :D

3m się byku i nie obijaj się ;)

Edytowane przez SammaeL

Napisano
  • Autor

Akurat to już osiągnąłem :D Widać to na pierwszych pracach w wątku. Przyznam się bez bicia, że moje początki bazowały monotonnym nadużywaniu ich haha :D Więc nieskończona banicja dla czarnego i białego! muahahahum

I małe pytanko odnośnie miniaturki. Jeszcze młody i głupi na tym forum jestem i nie wiem czy po fakcie można dodać miniaturkę czy już po stworzeniu wątku popij wodą. Czytałem tutka i nie widziałem możliwości zmiany po. Przetrzepałem również cały profil i wątek. Albo jestem ślepy albo ostro nierozgarnięty :D

Napisano

w pierwszym poście kliknij edycję -> opcje zaawansowane -> zarządzaj załącznikami

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie! ^^ Chyba bym na to szybko nie wpadł haha

Napisano
  • Autor

Kilka super szybkich spidów wykopanych z komputerowych czeluści ^^

1s33.jpg

gwjw.jpg

v6h1.jpg

I jeden ciut bardziej dopracowany obrazek

c3ok.jpg

oraz mały environment