Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Chciałbym wymodelować takie krzesło http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20121647/

Próbuję już 3 dzień i nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Próbowałem z Loft, ścieżkę dookoła w top view i get shape 3 razy (3 shape'y o różnych wielkościach) ale fatalnie mi to wychodziło. Próbowałem z czworokątami, dzielić go na 4x4, usunąć środek i poustawiać krawędzie blisko końców poligonów i dać turbosmooth ale też efekt mega słaby. Pomocy.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cześć. tak bez większego przemyślenia zaproponuję: zrób sphere, usuń część geometrii z góry i resztę (główny kształt mniej więcej) poustawiaj za pomocą FFD. Wydaje mi się, że powinno stykać ;) kształt uzyskasz a resztę możesz dociągnąć ręcznie.

Napisano

10 minut roboty.

baza

krzeslo2_by_kr4mon-d6pm2t9.jpg

aceptuje subsurfa raz

dodaje pare loopow i robie wciecia

krzeslo5_by_kr4mon-d6pm2sn.jpg

efekt

krzeslo4_by_kr4mon-d6pm2sv.jpg

a złapać identyczny kształt to chwila popatrzenia na fotki i po przesuwania paru vertexów :>

a ta aka poduszke to chyba wiesz jak zrobic :>

Napisano
  • Autor

O kurde, dzięki wielkie! Takim sposobem nie próbowałem tego zrobić hahaha ;) Jak tylko będę w domu to zaraz się za to zabieram ;)

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.

Kramon, wszystko jest ok, ale ja właśnie takiej bazy nie potrafię zrobić hehehe ;) I w głównej mierze chodzi mi żeby się dowiedzieć własnie jak taką bazę zrobić. ;) A i ja używam 3ds max.

ps. pomysł MarcinW nie zadziałał.

Napisano

mateuszpl2 z całym szacunkiem, ale metoda działa. po prostu musiałbyś więcej poćwiczyć używanie tego modyfikatora :) nie zmienia to faktu, że koledzy podpowiedzieli Ci o wiele lepiej - ręcznie da się to też łatwo wymodelować. de facto dużo szybciej niż wg mojej podpowiedzi, bo mi to zajęło prawie 10 minut, więc nie warto :) powodzenia

Napisano
  • Autor

Dynamico, jejku, super jesteś! WIEEELKIE DZIEKI!

marcinW, ćwiczę 3ds maxa już 7 tydzień dopiero i jeszcze dużo muszę się nauczyć. Do tej pory udawało mi się wszystkie meble takie jak łóżka, szafy, krzesła modelować ale stanąłem przy tym fotelu właśnie i nie wiedziałem jak go zrobić. Ale już Dynamico wyjaśnił sprawę :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.