querion Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Witam Mam pytanko: W jaki sposób wyanimować postać w 3ds max (do gier), ale z ekwipunkiem, czyli np: ubranie + meiczy i plecak. O ile wiem, jak zrobić to z samą postacią, pojedynczym meshem, to nie wiem jak zrobić to z kilkoma rzeczami, a najlepiej, jakby te rzeczy dało się zmieniać ;)
Miłosz3ds Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 Zależy jak skomplikowane animacje mają to być. Ale na początek możesz używać "select and link" i linkować obiekty do kości.
querion Napisano 13 Październik 2013 Autor Napisano 13 Październik 2013 O, to działa nieźle, uh, tylko zeby było to z różnymi przedmiotami konieczne jest duplikowanie gł postaci niestety :s Ale dzięki :)
Miłosz3ds Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 Chwila chwila, jak to? Chodzi Ci o linkowanie więcej niż jeden przedmiot do tej samej kości czy co czy jak? Opisz trochę dokładniej, coś poradzimy ;)
querion Napisano 13 Październik 2013 Autor Napisano 13 Październik 2013 Tzn. ten problem będę musiał rozwiązać w silniku :)
Miłosz3ds Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 Uh, oh, to już nie moja działka w takim razie :) Powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi