drobcio Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Witam Szukam jakiegos rozwiazania jak zrobic aby wirujace particles zamienily sie w plyte vinilowa na adapterze Wiem jak to zrobic w druga strone,czyli napelnienie obiektu czastkami,ale jak zrobic zeby wirujace czastki i spadajace z gory zamienily sie w plyte ktora sie obraca, obrot na 2 sekundy.Nie da sie zrobic chyba Morphingu z emitera spiline na object fill,szukam dwa dni i nie moge znalezc rozwiazania Dziekuje za pomoc
Riko Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Hmm, dawno się tym bawiłem, ale może Magic daemonem spróbuj? On chyba do takich rzeczy się sprawdza. Ew. tutaj jakaś podpowiedź się znajdzie: http://www.digitaltutors.com/tutorial/413-Using-Morph-and-Magic-Daemons-in-RealFlow Pozdro.
Ajgor Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 A nie możesz zrobić animacji odwrotnie, i później jej odwrócić na przykład w After Efects?
drobcio Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 Tzn chcialem to zrobic z emitera,gdyby plyta byla otwartym obiektem nie bylo by problemu jak szklanka napelnic go ciecza czy gazem,a ze jest to siatka zamknieta wlasnie sie nie da.Odwrotnie czastki beda spadac w dol zgodnie z grawitacja,chyba,ze da sie grawitacje dac na ujemnie,zaraz obadam,no i zrobic animacje krecacej sie plyty w odwrotnym kierunku skoro w after effect mam zrobic na odwrot.Z Magikiem wrachube wchodzi z obiektu na obiekt,tez jakas opcja zrobic kule,napelnic ciecza i ciecz z kuli bedzie spadac do plyty(Morphing)Skoro z emitera sie nie da,pozostaje albo odwrotnosc albo morphing z kuli na plyte jedynie. Ogolnie animuje adapter do imprezy breakdancowej ktora filmowalem i pomysl zeby z czastek cos jak materia pojawila sie plyta na decku z logiem tejze imprezy,czastkimaja efekct glowingi zmienia sie dotextury plyty Dzieki zapomoc i pozdrawiam:-) http://cgterminal.com/2013/03/03/cinema-4d-and-realflow-liquid-text-vortex-tutorial/ Tu jest odwrotnosc tego co poszukuje ale jak mowie,napiswypelniony ciecza przechodzi w wirujace czatki
tmdag Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 a zwyklymi czasteczkami w maxie (lub w jakimkolwiek pakiecie) nie mozesz tego zrobic ?
drobcio Napisano 19 Październik 2013 Autor Napisano 19 Październik 2013 (edytowane) Szczeze,nie bawilem sie za wiele z czasteczkami w maxie,ale juz poradzilem sobie w reaflow,co mi zalerzalo,zeby czasteki nie wychodzily ponizej linii plyty i tu Deamon w rf spisal sie wysmienicie,zrobilem to na zasadzie odwrtonosci,animacja plyty w przeciwnym kierunku do tego czastki a potem reverse w AE i dziala.Teraz renderuje kolejna kamere,myslalem,ze da sie zrobic animacje przejscia z jednej mapy na druga jak z textura ale chyba nie,wiec bede musial dwa razy to renderowac zeby plyta ciecz przeszla w plyte z logiem Dziekuje i pozdrawiam:-) Tutaj efekt pod linkiem Edytowane 25 Październik 2013 przez drobcio
Rekomendowane odpowiedzi