Monia954 Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 (edited) Witam, robię swoją pierwszą animację w 3ds maxie i już na początku natrafiłam na problem nie z samym animowaniem a z animowaną bryłą. Chciałabym zrobić coś na kształt paska papieru przesuwającego się po płaskiej powierzchni w taki sposób, w jaki robi to gąsienica...tzn płasko leżący papier zaczyna się wyginać w łuk na przodzie a potem wyprostowuje i w te sposób się porusza. Nie potrafię jednak znaleźć modyfikatora, który umożliwiłby mi wykonanie takiego wygięcia...modyfikator bend w ogóle nie działa na mojej bryle. Czy jest jakiś inny modyfikator, który mogłabym zastosować? Edited November 5, 2013 by Monia954 błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajgor Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 1. Pytania o animację umieszczamy w dziale poświęconym animacji, a nie modelowaniu 2. Nie modelator, tylko modyfikator 3. Użyj modyfikatora Path deform Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts