Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

wizualizacja bardzo ładne , meble koszmarne ale to już nie twoja wina :) na wizualizacji biurka masz za mocne przepalenia w plamach światła, to samo za intensywne światło jest na ostatniej wizce z szafka w górnym prawym narożniku a równocześnie masz bardzo delikatne cieniowanie. Lekka korekta color mapping i się pozbędziesz tego

Napisano

Ja bum się nie zgodził, meble są naprawdę dobre. Widać że twórca kierował się najnowszymi trendami w świecie mebli. Proste bryły dające industrialny wygląd, prostota wykonania. Nogi od biurka z pewnością były robione z myślą o art deco, fotel ma też podobne kształty do tej epoki. Kawał dobrej przemyślanej roboty.

Napisano

@skalpel3d

Niestety moja wina, bo stanowiłem 1/3 zespołu projektującego ten system mebli. Ale od czterech lat sprzedają się bardzo dobrze. Wtedy były jednymi z pierwszych na polskim rynku, o takiej linii wzorniczej. W tej chwili prawie wszyscy producenci oferują coś podobnego.

Może to nie Red Dot ale jednak wzornictwo zostało docenione - Diament meblarstwa 2011. Ale o gustach się nie dyskutuje i mają prawo się Tobie nie podobać.

Wizualizacje są stare ale chciałbym je "odświeżyć" więc dzięki za uwagi.

Napisano

Wcale się nie dziwie bo są funkcjonalne jako meble biurowe i tego im nawet nie próbowałem zarzucać, ot porostu lubię drewno i nie przepadam za metalem:) Ale tak jak napisałem wcześniej wizki są fajne i świetnie przedstawiają mebelki :)

Napisano

Witam,

Projekt mebli:

Osobiście mi się nie podobają, dobór kolorów i kształt poszczególnych obiektów – nie widzę w nich nic ciekawego.

Chodź preferuje drewno, stal, beton...

Przedstawienie projektu:

Wnętrza wyglądają na mało ekskluzywne, mało nowoczesne – kojarzą mi się z komuną (jedynie okno odstaje od tego stwierdzenie)

Wizualizacje:

Nie są złe, ale tez nie powalają – zapewne przez samo wnętrze

Materiały i bryły wykonane poprawnie, segregatory i pudełka żywcem wzięte z evermotion – aż kole w oczy...

Drobiazg brak smooth na dolnej podstawie nogi na drugim obrazku,

Dobrze, że bawisz się w post-produkcję, ale widok za oknem powinien być mniej kontrastowy, teraz nie potrzebnie ściąga uwagę.

Mam nadzieje, że cię nie uraziłem, nie było to moim celem...

serdecznie pozdrawiam

Marcin

Napisano

@MPająk

Dzięki za uwagi. Co do projektu, to mebel z założenia "budżetowy", czyli żadnych "wodotrysków", proste, uniwersalne bryły o dużej modułowości. Do tego ograniczenia technologiczne producenta. Same rendery służyły bardziej nam, przed zrobieniem prototypów, choć były też wykorzystane na prezentacji dla architektów.

Pewna niespodzianka - to są czyste rendery bez postprodukcji. Tło za oknem też wyrenderowane dlatego nie była łatwa jego kontrola. Rendery mają już cztery lata. Dzisiaj dodałbym tło w PS.

Segregatory na 100 "wydłubane" przeze mnie (do tego naklejki są w "lustrzanym odbiciu" - wcześniej tego nie zauważyłem).

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności