Dynamico Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Kilka renderów, które były zrobione w czasie prac nad nowym systemem mebli biurowych. [ATTACH=CONFIG]92080[/ATTACH] . . . . . . . . . . . .
skalpel3d Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 wizualizacja bardzo ładne , meble koszmarne ale to już nie twoja wina :) na wizualizacji biurka masz za mocne przepalenia w plamach światła, to samo za intensywne światło jest na ostatniej wizce z szafka w górnym prawym narożniku a równocześnie masz bardzo delikatne cieniowanie. Lekka korekta color mapping i się pozbędziesz tego
A3RO Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 Ja bum się nie zgodził, meble są naprawdę dobre. Widać że twórca kierował się najnowszymi trendami w świecie mebli. Proste bryły dające industrialny wygląd, prostota wykonania. Nogi od biurka z pewnością były robione z myślą o art deco, fotel ma też podobne kształty do tej epoki. Kawał dobrej przemyślanej roboty.
Dynamico Napisano 11 Listopad 2013 Autor Napisano 11 Listopad 2013 @skalpel3d Niestety moja wina, bo stanowiłem 1/3 zespołu projektującego ten system mebli. Ale od czterech lat sprzedają się bardzo dobrze. Wtedy były jednymi z pierwszych na polskim rynku, o takiej linii wzorniczej. W tej chwili prawie wszyscy producenci oferują coś podobnego. Może to nie Red Dot ale jednak wzornictwo zostało docenione - Diament meblarstwa 2011. Ale o gustach się nie dyskutuje i mają prawo się Tobie nie podobać. Wizualizacje są stare ale chciałbym je "odświeżyć" więc dzięki za uwagi.
skalpel3d Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 Wcale się nie dziwie bo są funkcjonalne jako meble biurowe i tego im nawet nie próbowałem zarzucać, ot porostu lubię drewno i nie przepadam za metalem:) Ale tak jak napisałem wcześniej wizki są fajne i świetnie przedstawiają mebelki :)
MPająk Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 Witam, Projekt mebli: Osobiście mi się nie podobają, dobór kolorów i kształt poszczególnych obiektów – nie widzę w nich nic ciekawego. Chodź preferuje drewno, stal, beton... Przedstawienie projektu: Wnętrza wyglądają na mało ekskluzywne, mało nowoczesne – kojarzą mi się z komuną (jedynie okno odstaje od tego stwierdzenie) Wizualizacje: Nie są złe, ale tez nie powalają – zapewne przez samo wnętrze Materiały i bryły wykonane poprawnie, segregatory i pudełka żywcem wzięte z evermotion – aż kole w oczy... Drobiazg brak smooth na dolnej podstawie nogi na drugim obrazku, Dobrze, że bawisz się w post-produkcję, ale widok za oknem powinien być mniej kontrastowy, teraz nie potrzebnie ściąga uwagę. Mam nadzieje, że cię nie uraziłem, nie było to moim celem... serdecznie pozdrawiam Marcin
Dynamico Napisano 11 Listopad 2013 Autor Napisano 11 Listopad 2013 @MPająk Dzięki za uwagi. Co do projektu, to mebel z założenia "budżetowy", czyli żadnych "wodotrysków", proste, uniwersalne bryły o dużej modułowości. Do tego ograniczenia technologiczne producenta. Same rendery służyły bardziej nam, przed zrobieniem prototypów, choć były też wykorzystane na prezentacji dla architektów. Pewna niespodzianka - to są czyste rendery bez postprodukcji. Tło za oknem też wyrenderowane dlatego nie była łatwa jego kontrola. Rendery mają już cztery lata. Dzisiaj dodałbym tło w PS. Segregatory na 100 "wydłubane" przeze mnie (do tego naklejki są w "lustrzanym odbiciu" - wcześniej tego nie zauważyłem).
Rekomendowane odpowiedzi