Zernat Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 Witam, mam problem z monitorami (chyba). Zapuscilem sobie renderowanie, przez 1,5 dnia szlo normalnie, a dzis gdy rano wstalem na obu monitorach mam sygnal Power Save Mode. I nie moge sie dostac do rendera aby go zapisac :( Czy moge cos zrobic ? Czy czeka mnie reset komputera i ponowne renderowanie ? Probowalem juz zamieniac kable, wlaczac i wylaczac z pradu monitory ale to nic nie dalo. Moglibyscie mi cos doradzic ? Pozdrawiam
t0m3k Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 wyglada jakby sie komp zawiesil. nastepnym razem podaj plik/i wyjsciowe zanim wlaczysz render. "1,5 dnia szlo normalnie" co Ty renderujesz, ze takie czasy masz?
Zernat Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 O jakim pliku wyjsciowym mowisz ? A scenke sobie renderuje :P
skalpel3d Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 w render setup masz w common render output tam ustalasz w czy mam być zapisane. Godny polecenia jest cebas psd menager http://www.cebas.com/index.php?pid=product&prd_id=151&feature=1325 co prawda odpłatny ale zapisuje wynik renderu ze wszystkimi render element i layersami do pliku psd nawet jak ci się komp wywali po renderingu to będziesz miał zapisany cały materiał
Zernat Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 Ale to on to zapisuje w czasie rzeczywistym czy cos ? Bo tak na pierwszy rzut oka to to sie nie rozni od tego Vrayowego zapisywania automacznego do exr z vray frame buffera.
Rekomendowane odpowiedzi