Napisano 25 Listopad 201311 l Witam, zacząłem się bawić w 3DS Max i natrafiłem na problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Chcę odjąć zielony element od czerwonego. Elementy powstały z polilini narysowanych w autocadzie zaimportowanych do Maxa, w maxie zostały wyciągnięte na odpowiednią długość. Wydaje mi się że problemem jest to, że powstałe bryły są złożone z powierzchni (puste w środku). Da się je jakoś przekonwertować w pełne bryły?
Napisano 25 Listopad 201311 l Bryły maksa są zawsze puste (tylko powłoki a nie prawdziwe bryły). Natomiast nie napisałeś w czym leży problem? Edytowane 25 Listopad 201311 l przez Dynamico
Napisano 25 Listopad 201311 l Racja, zapomniałem opisać dokładnie co się dzieje. Po próbie odjęcia od siebie tych elementów w wyniku otrzymuję coś takiego jak na fotce poniżej: Czyli zielony element zostawia tak jak by nacięcia w czerwonym a nie odejmuje objętości. Nie ma tego problemu, gdy od czerwonego elementu odejmuję np utworzony w Maxie prostopadłościan, kulę itd.
Napisano 25 Listopad 201311 l spróbuj zamienic obiekty na editable poly, zaznaczyć wszystkie vertexy, i kliknąć weld