Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie jestem pewny czy wystarczająco profesjonalnie nazwałem temat no ale ok...

Chociaż nie wiem czy taki program jest mi naprawdę potrzebny i tak naprawdę nie chodzi jedynie o to aby móc mieć na każdym monitorze inną tapetę (nie wiem dlaczego opcje Windows oraz dołączonego do monitora Dell Display Manager na to nie pozwalają). W każdym bądź razie bardzo podoba mi się Display Fusion (http://www.displayfusion.com/Compare/?FromApp=1), i jego możliwości konfiguracji ekranów. Wersja trial powoli dobiega końca i zastanawiam się czy kupić licencję (w sumie jest dość tania na jedno stanowisko, tylko 12,5$), czy poszukać jakiegoś darmowego zamiennika, a 12 dolców wrzucić do skarbonki na 3ds Maxa lub przepić ....dobra, kogo ja okłamuję, przepić :-)

Macie jakieś doświadczenie z tym lub innymi programami tego typu ?

Pozdrawiam,

Janusz

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem czy to Ci pomoże, ale w kwestii tapet poradziłem sobie tak, że zapoznałem się z ludzmi na TORze i po dłuzszej wymianie maili udało mi się zdobyć dostęp do plików otwartych Windowsa, troche pogrzebałęm w kodzie, zrobiłem sobie dokumentację potrzebnych bibliotek i zostawiłem na 3tyg by się wszystko skompilowało po czym miałem pewność, że wystarczy skleić sobie obrazki na szerokość obu ekranów w odpowiedniej kolejności i masz 'osobne tapety'.

Napisano
  • Autor

Szydera udana, nie powiem :-) Ale czytając ponownie mój post zauważysz, że z tymi tapetami też napisałem z przymrużeniem oka.

Głównie chodzi mi o to, że np. dzięki Display Fusion mam pasek zadań również na drugim monitorze, a to już naprawdę jest pomocne, tak samo jak w górnym prawym rogu obok minimalizuj/maksymalizuj/zamknij, jest jeszcze opcja przerzuć okno na drugi monitor itp. ...te udogodnienia mam głównie na myśli. Dla samych tapet na pewno bym nie kupował licencji :-) Więc jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie to byłbym wdzięczny za pomoc :-)

Napisano

nie czytalem odp. skroty klawiszowe dzialaja lepiej, a sa dostepne od win 7. win+ shift+strzalka przenosi programy. bez shifta przenosi co pol ekranu czy jakos tak. imo wygodniejsze niz guzik w rogu i za darmo. Z panelem nie bardzo czaje bo on tez jest latwo obslugiwalny klawiszami i nawet wygodniejsze to niz wybor z najazdu. Jakos win+numer otwiera kolejne appki na pasku.