Napisano 4 Grudzień 201311 l Nie wiem czy dobrze daję tu ten temat. Poprostu chciałem zapytać - z moja wyobraźnią a propo wyglądu różnych przedmiotów jest ciężko i to bardzo. W ogóle nie mam pomysłów na wygląd broni, nie mówiąc już o zbrojach, a głównie w tym kierunku chcę wykorzystywać modeling 3d, czyli pod grę. Czy ma to w ogóle jakiś sens ?
Napisano 4 Grudzień 201311 l Jak zrobisz 100 modeli, to 101 będzie coś warty. Samo się nie naumie, trzeba siąść i napie...
Napisano 4 Grudzień 201311 l Według mnie, owszem ma to sens. Nie wiesz przecież czy po jakimś czasie siedzenia w temacie nie będziesz miał własnych pomysłów. Poza tym, grafik 3d przeważnie tworzy na podstawie 2d conceptów które tworzą graficy 2d tzw. "concept artist".
Napisano 4 Grudzień 201311 l I rozumiem, ze oczekujesz iz na forum, anonimowi ludzie ktorzy cie nie znaja dadza ci adekwatna rade co masz zrobic ze swoim zyciem, a ty sie dostosujesz do tej rady? Chlopie, wez sie za modelowanie jak cie to ciagnie, zrob 100 gow....nych modeli ktore do niczego sie nie beda nadawac, napieraj dalej i tak jak ci juz powiedzial diabelt - ten 101 nie bedzie taki najgorszy. To jakbys poszedl na silownie, chwycil sztange i powiedzial "eeee, to nie ma sensu, nie umiem w ogole tego podniesc". Rozumiesz o co chodzi nie? Trzeba cwiczyc jak wszystko w zyciu. A co do pomyslow to rysuj sobie na kartce rozne ksztalty. W pewnym momencie jakis ci sie spodoba. A jak latwo sie poddajesz to nietsty ale nie ma to zadnego sensu. Tyle ze siasc i plakac nad tym jak to sie nie ma pomyslow tez nie jest szczegolnie pomocne. Siadaj i napieraj, nie maz sie ;)