Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dwa obiekty które chcę upuścić na ground żeby się odbiły. Oba są aktywne. Chcę aby jeden wystartował pierwszy, odbił się od drugiego i spadł na ziemię pod wpływem grawitacji. Drugi ma wystartować chwilę po tym jak ten pirwszy odbije się od niego i też ma spaść na ground. Jak można przesunąć czas startu symulacji dla poszczególnych obiektów?

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie ma z tym problemu, jak już ustawisz obiekt jako rigid body active to w jego ustawieniach masz opcję dynamic (wstępnie zaznaczona) więc na zerowej klatce ją odznaczasz i trzymając kursor na niej wciskasz "I" potem przesuwasz się do klatki na której chcesz żeby ruszyła, wstawiasz uruchamiasz ją, wciskasz znów "I" i działa.

Napisano
Nie ma z tym problemu, jak już ustawisz obiekt jako rigid body active to w jego ustawieniach masz opcję dynamic (wstępnie zaznaczona) więc na zerowej klatce ją odznaczasz i trzymając kursor na niej wciskasz "I" potem przesuwasz się do klatki na której chcesz żeby ruszyła, wstawiasz uruchamiasz ją, wciskasz znów "I" i działa.

Wow rzeczywiście to mega proste. Fajnie to rozwiązali. Blender znów mnie mile zaskakuje. Dzięki za odpowiedź :)