Napisano 13 Grudzień 201311 l Witam. Kolejny problem na początku mojej przygody z vray-em. Robię render a tu mi coś takiego wyskakuje: [ATTACH=CONFIG]92472[/ATTACH] Render wygląda jakby ktoś kulę disco w środku umieścił. Jako silniki renderujące mam ustawione -irradiance map -light cache CO ROBIŁEM? 1)gdzieś przeczytałem że za duża ilość świateł w scenie może coś tam kopsać - usunąłem to światło za mleczną szybą ( ta biała plama za recepcją ;)) - nic to nie dało 2)w light cache wartość subdiv z 1000 zmieniłem na 2000 - ponownie nic. (sample size pozostawiłem bez zmian) 3)gdzieś tutaj na tym forum przeczytałem, żeby zwiększyć ilość subdiv w światłach, wiec z domyślnej 8 zwiększyłem na 40 we wszystkich światłach - i zgadniecie co?? no właśnie ;]] any ideas?
Napisano 13 Grudzień 201311 l Cześć. W takich sytuacjach zawsze dawaj scerreny ustawień vraya i świateł. Nie będziemy musieli zgadywać. Prawdopodobnie to zaznaczone show samples w Irradiance Map.
Napisano 13 Grudzień 201311 l Autor Wielkie dzięki. O to chodziło. A do czego może mi się to przydać w przyszłości? Oprócz sytuacji, kiedy chciałbym robić render dyskoteki?:)