Napisano 25 Grudzień 201311 l Cześć! Taki stół sobie zrobiłem, dwa dni pracy po 4 godzinki, więcej czasu spędziłem na zabawię pokrętłami w ustawieniach rendera :). [ATTACH=CONFIG]92629[/ATTACH]
Napisano 28 Grudzień 201311 l Popracuj nad kompozycją, patrząc na tą wizualizację błądziłem wzrokiem i nie wiedziałem gdzie się zatrzymać. Podejrzewam, ze chciałeś dopasować się do kadru zdjęcia tła (wnętrze z houzz?). Niestety to również się nie udało, perspektywa stołu i wyspy są zupełnie inne. Może lepiej popracować nad mniejszą sceną, ale w całości 3D. Pozdrawiam
Napisano 28 Grudzień 201311 l Autor Dzięki Mati za odpowiedz! Na kompozycję nie patrzyłem w tej pracy, brzmi trochę jakbym uciekał od błędu, ale musisz mi uwierzyć na słowo :) . Bardziej tutaj chciałem jakość renderu ukazać :)
Napisano 28 Grudzień 201311 l Tak jak napisał mati87. Stół powinien być niżej. Według twojej wizualizacji ma on pewnie ponad metr wysokości, zakładając że blat kuchenny jest na wys ok. 85 cm. W szklance jest jakieś "dziwne" odbicie.
Napisano 28 Grudzień 201311 l Autor Dzięki za odpowiedz Dynamico, w sumie cały render nie miał być pod to tło, miałem z tylu paskudną HDRke i chciałem ją zmienić, a ze taki stół mi sie trafił na tym drugim planie to sprovowałem dopasować ten mój. Jak wyszło tak wyszło, dzięki za zauwazenie błędu, będę uważał :)
Napisano 30 Grudzień 201311 l Biedna troszkę ta pracka, choć materiały ładne. Dodatkowo mocno rzuca się w oczy ta sterylność... Działaj dalej ;)
Napisano 6 Styczeń 201411 l Autor Cześć, update. Usunąłem noisa oraz zmieniłem kadr. Nie mogłem za długo posiedzieć przy postpro, ale coś tam popoprawiałem :)