Skocz do zawartości

Material Editor 2012

Sacrum

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwość zapisania materiałów w slotach Material Editora, tak by za każdym razem nie ustawiać tego od początku ?

Mam swoje materiały w pliku *.mat ale za każdym razem muszę wszystkie po kolei klikać aby wrzucić do 24 slotów.

Oczywiście w tym pliku *.max już te materiały tak zostają ustawione w slotach ale jak tworze nowy plik *.max to chciałbym zaimportować te materiały od razu do slotów jednym czy dwoma kliknięciami i nie ustawiać wszystkiego od nowa klikając w każdy materiał i przypisując je do slotów.

Dzięki wielkie za ewentualną podpowiedź.

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Mam taki rodzaj pracy z plikami, że ciągle używam po kolei tych samych materiałów i tylko je podmieniam w scenie i robię rendery.

Czasem otwieram jakiś starszy plik maxa i tam mam pusto w slotach i chciałbym zaimportować wszystkie materiały nie klikając kilkadziesiąt razy a kilka. A gdyby dało się to zapisać to bym miał materiały zawsze tak samo poukładane - choć to już nie konieczność oczywiście.

a po co macie szanowni panowie material map browsera przecież tam można mieć otwarte zapisane własne biblioteki ale pomysł Zernata aby po prostu zapisać sobie scenę pusta z tymi materiałami w edytorze i mieć ja zawsze jako wyjściówkę jest chyba najlepszy niestety w inny sposób tego nie zrobisz