Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jak wiadomo, nie można komercyjnie wykorzystywać np. renderów z maxa bez wykupienia licencji. Czy takie rendery mają jakiś podpis cyfrowy, którzy można sprawdzić? Czy nie będzie wiadomo, czy pochodzą z maxa czy np. z blendera?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie mają nic, jak kontrola wejdzie oknem powiedz że malowałeś w paincie :)

Napisano
  • Autor

Jak można sprawdzić to z photoshopa? Pewnie w podobnym miejscu zapisze się z maxa.

Napisano

Te dane z Photoshopa i innych też można usunąć np. bodajże exif stripperem etc. (jeśli mówimy o plikach graficznych typu np. JPG). Co do photoshopa ostatnio była promocja (chyba dalej jest) za 13euro miesięcznie PS + Lightroom - i wydaje mi się, że nie ma sensu bawić się w lewizny za tak niską cenę (sam skorzystałem :D).

Czy takie rendery mają jakiś podpis cyfrowy, którzy można sprawdzić? Czy nie będzie wiadomo, czy pochodzą z maxa czy np. z blendera?
Przecież render ostatecznie to zazwyczaj jakiś JPG finalnie a co do niego to tak jak wyżej napisałem.
Napisano
  • Autor

Ale na Maxa takich promocji nie widziałem ;). A to właśnie z niego będą JPG-i, ale potem zmontowane w film (renderuję sekwencję), więc może nikt nic nie zauważy.

Napisano

jpg, tiffy itp nie mają żadnej w sobie informacji pod czym zostały wykonane jak je wypluwa max, tylko sceny z maxa wersji akademickiej krzyczą ze są w niej wykonane jak się je otwiera na sofcie licencjonowanym ale tyczy się o tylko scen a nie produktu jakim jest render :) Mozę ci najwyżej przypisać program który masz ustawiony jako domyślana przeglądarkę plików graficznych

Napisano
  • Autor

A no to w ogóle nie ma problemu w takim razie :). Dzięki.