filo7 Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Witam ! Chciałym pokazać moje ostatnie zlecenie - aranżacja parteru w domu jednorodzinnym tj. : kuchnia , jadalnia, salon, hall. Soft : 3ds max 2013 + vray , postpro - photoshop . Wszelka krytyka mile widziana;)
Dynamico Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Może trochę za mocno wyostrzone w PS te obrazki. Szczególnie na wszystkich "kantach" to widać.
skalpel3d Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Za matowo szczególnie materiał drewna i lamp, mało odczuwalny wpływ światła zewnętrznego na atmosferę oświetlenia wnętrza a masz przecież okna, troszkę wygląda tak że ci w nich światło siedzi i nie wpada dalej, niskie subdividy w materiale frontów i chyba ci się posypało 8 bitów w post produkcji
filo7 Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Napisano 29 Grudzień 2013 możesz wyjasnić co to znaczy , że mi sie posypalo 8 bitow w postprodukcji?
skalpel3d Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 wychodzą ci nieładne przebarwienia kolorów np na białym jest to mocno widoczne lub we wnęce za tv, jak renderujesz to najlepiej zapisuj obrazek jako tiff, png lub exer najlepiej w 16 bitowej skali, dopiero po obróbce klientowi wysyła się jpg oczywiście jeśli niem potrzeby puszczania tego do druku
filo7 Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Napisano 29 Grudzień 2013 a to prawda. Zawsze zapisuje do png , a pozniej do jpg, być może faktycznie przesadzilem z postpro . Dzieki za uwagi . Ale ogolnie chyba nie jest az tak zle co?
skalpel3d Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Ogólnie maja potencjał i możesz z nich jeszcze dużo wycisnąć np przez zagracenie ich oczywiście najważniejsze ze klientowi się podobały ;)
biszkopte Napisano 30 Grudzień 2013 Napisano 30 Grudzień 2013 cześć. troszkę płasko wyszło, mógłbyś pobawić się światłem troszkę bardziej.
Rekomendowane odpowiedzi