Blesik Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 jak można zrobić aby wyłączyć obiekt z renderowania? powiedzmy na scenie on jest nawet przed kamerą ale chce ustawić żeby w renderze go nie było wiadać a wszystko to co za nim stoi. wiem że jest clipping ale to nie wchodzi w grę bo niestety abu znikł cały ten obiekt znika też część obiektów które chciałbym żeby były a chodzi mi ogólnie że nie wiem co zrobić żeby w materriale lustrzanym widać było ze jest on lustrzany ale nie dodając dookoło żasdnych innych obiektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 1. W opcjach obiektu wyłącz "visible in camera" 2. Dodaj do environment mapę otoczenia - nie wiedząc czym renderujesz trudno powiedzieć jakie jeszcze opcje włączyć aby była ona widoczna jako tło w renderze, czyli odbijała się w lustrzanym obiekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blesik Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2013 vray'u i robie rendery w studiu z białym tłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi