Blesik Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 jak można zrobić aby wyłączyć obiekt z renderowania? powiedzmy na scenie on jest nawet przed kamerą ale chce ustawić żeby w renderze go nie było wiadać a wszystko to co za nim stoi. wiem że jest clipping ale to nie wchodzi w grę bo niestety abu znikł cały ten obiekt znika też część obiektów które chciałbym żeby były a chodzi mi ogólnie że nie wiem co zrobić żeby w materriale lustrzanym widać było ze jest on lustrzany ale nie dodając dookoło żasdnych innych obiektów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dynamico Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 1. W opcjach obiektu wyłącz "visible in camera" 2. Dodaj do environment mapę otoczenia - nie wiedząc czym renderujesz trudno powiedzieć jakie jeszcze opcje włączyć aby była ona widoczna jako tło w renderze, czyli odbijała się w lustrzanym obiekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blesik Posted December 31, 2013 Author Share Posted December 31, 2013 vray'u i robie rendery w studiu z białym tłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts