Dr Jackyl Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Wykonałem krótką animację 15 elementów+kamera target po ścieżce.I to zajęło mi 100 klatek. Natomiast po wyrenderowaniu do .avi, w winampie;media playerze i quick timie odtwarza b.szybko i krótko.Jak spowolnić animację ???? Próbowałem w następujący sposób: 1. W zakładce "Time configuration" (3ds max5) zwiększyłem ilość klatek do 800 !!! i wyrenderowałem przy ustawieniu prędkości 1x.Wynik-animacja nieznacznie się spowolniła i wydłużyła , natomiast po wyeksportowaniu i uruchomieniu pliku .avi w "Power Poincie" animacja znów była zaszybka. Gdzie popełniam błąd ?? Z pozdrowieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remi Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 nic nie rozumiem. przecież zmiana liczby klatek nie może mieć wpływu na czas między klatkami kluczowymi. ja bym przeskalował keys w dope sheet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 mysle ze chodzi o ilesc klatek na sekunde. Jest tam gdzie ustawiałes ilosc klatek animacji (800), tzn w tym oknie. i zwie sie chyba "frame rate" - poszukaj. Powinno byc cos ok 25k/s dla zwykłego filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Jackyl Napisano 6 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Ustawiałem "frame rate" zarówno na 25 i na 15 i faktycznie w podglądzie animacji miałem zmianę prędkości odtwarzania....ale tak jak napisałem, po wyrenderowaniu do .avi i odtworzeniu w media player animacja była odtwarzana z tą samą prędkością jak przed wprowadzeniem zmian we frame rate. Ale spróbuję w Dope Sheet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Oj misiu cos krecisz. Przeciez kazdy glupi wie ze 25 nie jest rowne 15. Musiales cos pomylic w ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 Sprawdź czy po zmianie frame rate skalują ci się także klucze animacji jeśli tak to szukaj innego sposobu ale jeśli nie zmieniają pozycji to pokombinuj w opcjach rendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi