voxmortem Napisano 7 Styczeń 2014 Share Napisano 7 Styczeń 2014 (edytowane) Heja! Kiedyś tu byłem, ale zniknąłem, postanowiłem ostatnio przestać tu tylko podglądać, a włączyć się aktywniej w walkę o skilla. Nie będę kłamał, brak mi ostatnio motywacji i "weny", aż mnie skręca jak mam zacząć coś nowego. Może prowadzenie własnego wątku na forum zmotywuje mnie dostatecznie, żeby przestać biernie się patrzeć na rozwój innych i samemu zacząć łapać nowe umiejętności. Żeby nie zaczynać bez niczego, oto kilka prac z ostatnich tygodni. 1) widokówka będąca wynikiem zabawy w nowym dla mnie programie jakim jest Krita: 2) pan rycerz, na surowo, znów Krita 3) Demon "naszkicowany" w MyPaint 4) garść thumbnaili z Krity 5) Fanarto-koncept grineera z gry Warframe, którą ostatnio katuję: Pozdrawiam! Sebastian Edytowane 26 Luty 2014 przez voxmortem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voxmortem Napisano 8 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2014 Heja! Kolejny up- świeżaczek "Bonegnasher" z sagi o Czarnej Kompanii autorstwa Glena Cooka: szkic zrobiony w MyPaint, reszta w Gimpie. I takie coś starszego: Zdaję sobie sprawę, że strasznie statycznie to wyszło, ale koleś, który sobie zażyczył tego "zabójcę" chciał go jako sam koncept postaci, cała otoczka powstała potem do gotowej postaci, no i efekt wyszedł średni jeśli chodzi o dynamikę i "feel"... Czyrs! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voxmortem Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 Dzisiaj moja firma wydała gierkę na iPada, z tej okazji pozwolili mi wrzucić kilka obrazków do sieci. W sumie nigdy nie robiłem cartoonów, więc trochę improwizowałem, co widać zwłaszcza w szkicach z głowami, które rzucam jako pierwsze :) Splash screen nie wyszedł mi tak jak chciałem, plany za bardzo się pomieszały i ogólnie panuje straszny bałagan, to chyba znak, że powinienem więcej ćwiczyć. Aha, na splashu czołg, helikoptery i wóz bojowy są renderami z bazowymi kolorami, które dostałem, całą resztę robiłem sam od początku do końca. czyrs! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voxmortem Napisano 26 Luty 2014 Autor Share Napisano 26 Luty 2014 nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 fajny jest ten ostatni :) pierwszy raz bardziej ogarnąłeś kontrast... więcej takich :) w tym poprzednim to wszystko się "swieci" i nie wiadomo na co patrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voxmortem Napisano 28 Luty 2014 Autor Share Napisano 28 Luty 2014 Dzięki za feedback motyl! Ten świecący to dla mnie nauczka- milion razy zmieniana koncepcja, kompozycja i kolorystyka, gdzieś po drodze się pogubiłem. Nowa porcja, szkice- zestaw z refek i kosmiczny szkicyk, który chciałbym pociągnąć dalej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 2 Marzec 2014 Share Napisano 2 Marzec 2014 Fajny ten pierwszy pejzazm badass z wielkim mieczem i te szkice ostatnie :) Jakoś nie przekonują mnie te rzeczy z gierki, nie lubie takiej stylistyki. Lepiej by to wygladało jakby było bardziej malarskie, tak jak te ostatnie rzeczy, nie wszystko wyrysowane i wytekturowane jak mecho -bot[ troche z quakea 4 ] tylko gdzie niegdzie odpuszczone a gdzie niegdzie wycykane 1 pixel brushem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Marzec 2014 Share Napisano 6 Marzec 2014 to: http://i.imgur.com/yUhiYmz.jpg jest naprawde miodnie namalowane :3 kolory, swiatlo, i pociagniecia pedzlem, wszystko jest spojne i dziala na wyobraznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Spoko te malarskie i szkicowe rzeczy. W cartoony za dużo realizmu Ci się wkradło, szczególnie render na ciuchach. Ciężko połączyć semi-śmieszną stylistyke kolorowo cartoonową, z dość poważnym, brudnym tematem militarii, ale wydaje mi sie ze lepiej by to zagrało jakbyś jeszcze bardziej odjechał z proporcjami i zrezygnował z połowy detalu. Ostatnie szkice sa całkiem pro ;] Wiecej tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 9 Marzec 2014 Share Napisano 9 Marzec 2014 Ten kosmiczny robal, jest naprawde dobry! Widze ze masz spore zamilowanie do detalu i chwala Ci za to ze masz ochote tyle dlubac w szczegolach ;) Jesli moge dordzic, to na twoim miejscu odpuscil bym teraz skupianie sie na tylu szcegolach, na rzecz nauki doboru ciekawych kolorow, interesujacej kompozycji, i upraszczania. Bo o tym, ze poradzisz sobie z wyrysowaniem calej zbroi z kazdym oczkiem i dziurka, to ja juz jestzrem przekonany! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi