Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Heja!

Kiedyś tu byłem, ale zniknąłem, postanowiłem ostatnio przestać tu tylko podglądać, a włączyć się aktywniej w walkę o skilla. Nie będę kłamał, brak mi ostatnio motywacji i "weny", aż mnie skręca jak mam zacząć coś nowego. Może prowadzenie własnego wątku na forum zmotywuje mnie dostatecznie, żeby przestać biernie się patrzeć na rozwój innych i samemu zacząć łapać nowe umiejętności.

Żeby nie zaczynać bez niczego, oto kilka prac z ostatnich tygodni.

1) widokówka będąca wynikiem zabawy w nowym dla mnie programie jakim jest Krita:

kQhUYWV.jpg

2) pan rycerz, na surowo, znów Krita

KIzF50B.jpg

3) Demon "naszkicowany" w MyPaint

XOZbsQL.jpg

4) garść thumbnaili z Krity

U48HswJ.jpg

ViP04kA.jpg

5) Fanarto-koncept grineera z gry Warframe, którą ostatnio katuję:

A5gwcqX.jpg

Pozdrawiam!

Sebastian

Edytowane przez voxmortem

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Heja!

Kolejny up- świeżaczek "Bonegnasher" z sagi o Czarnej Kompanii autorstwa Glena Cooka:

TPRMUag.jpg

xOH2rFp.jpg

szkic zrobiony w MyPaint, reszta w Gimpie.

I takie coś starszego:

eWOhoH9.png

Zdaję sobie sprawę, że strasznie statycznie to wyszło, ale koleś, który sobie zażyczył tego "zabójcę" chciał go jako sam koncept postaci, cała otoczka powstała potem do gotowej postaci, no i efekt wyszedł średni jeśli chodzi o dynamikę i "feel"...

Czyrs!

Napisano
  • Autor

Dzisiaj moja firma wydała gierkę na iPada, z tej okazji pozwolili mi wrzucić kilka obrazków do sieci. W sumie nigdy nie robiłem cartoonów, więc trochę improwizowałem, co widać zwłaszcza w szkicach z głowami, które rzucam jako pierwsze :) Splash screen nie wyszedł mi tak jak chciałem, plany za bardzo się pomieszały i ogólnie panuje straszny bałagan, to chyba znak, że powinienem więcej ćwiczyć. Aha, na splashu czołg, helikoptery i wóz bojowy są renderami z bazowymi kolorami, które dostałem, całą resztę robiłem sam od początku do końca.

czyrs!

j3hjpac.jpg

6qBEyGf.jpg

SuAYHWw.jpg

17LBJlC.jpg

t7KsuQM.jpg

Napisano

fajny jest ten ostatni :)

pierwszy raz bardziej ogarnąłeś kontrast... więcej takich :)

w tym poprzednim to wszystko się "swieci" i nie wiadomo na co patrzeć

Napisano
  • Autor

Dzięki za feedback motyl! Ten świecący to dla mnie nauczka- milion razy zmieniana koncepcja, kompozycja i kolorystyka, gdzieś po drodze się pogubiłem.

Nowa porcja, szkice- zestaw z refek i kosmiczny szkicyk, który chciałbym pociągnąć dalej:

4FT2xy6.jpg

6kyGS8D.jpg

Napisano

Fajny ten pierwszy pejzazm badass z wielkim mieczem i te szkice ostatnie :) Jakoś nie przekonują mnie te rzeczy z gierki, nie lubie takiej stylistyki. Lepiej by to wygladało jakby było bardziej malarskie, tak jak te ostatnie rzeczy, nie wszystko wyrysowane i wytekturowane jak mecho -bot[ troche z quakea 4 ] tylko gdzie niegdzie odpuszczone a gdzie niegdzie wycykane 1 pixel brushem :D

Napisano

Spoko te malarskie i szkicowe rzeczy. W cartoony za dużo realizmu Ci się wkradło, szczególnie render na ciuchach. Ciężko połączyć semi-śmieszną stylistyke kolorowo cartoonową, z dość poważnym, brudnym tematem militarii, ale wydaje mi sie ze lepiej by to zagrało jakbyś jeszcze bardziej odjechał z proporcjami i zrezygnował z połowy detalu. Ostatnie szkice sa całkiem pro ;] Wiecej tego.

Napisano

Ten kosmiczny robal, jest naprawde dobry!

Widze ze masz spore zamilowanie do detalu i chwala Ci za to ze masz ochote tyle dlubac w szczegolach ;)

Jesli moge dordzic, to na twoim miejscu odpuscil bym teraz skupianie sie na tylu szcegolach, na rzecz nauki doboru ciekawych kolorow, interesujacej kompozycji, i upraszczania. Bo o tym, ze poradzisz sobie z wyrysowaniem calej zbroi z kazdym oczkiem i dziurka, to ja juz jestzrem przekonany! :)