kamoreks Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Witajcie mam następujący problem, szukam w internecie i szukam, pewnie jest banalny, mianowicie: Mam narysowanych kilkanaście linii które łączą się ze sobą, ale nie mogę Extrudować jako bryłę (Brak Cap'ów) ponieważ nie jest to CLOSED SPLINE, czy da się to jakoś przekształcić w zamkniętą linię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Po obrazku widać, ze to jedna linia, wiec wejdź do poziomu wertexow, zaznacz je wszystkie i kliknij Weld.Jesli kształt ci się pogmatwa to odpowiednio zmien wartość w polu obok przycisku Weld, żeby nie połaczyc ze sobą werteksow blisko siebie położonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamoreks Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2014 Dzięki, działa, a o co chodzi z "Pogmatwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Jeżeli wartość weld będzie zbyt duża to połączą się wierzchołki oddalone od siebie i np. zniknie Tobie zaokrąglenie w lewym dolnym rogu, zastąpione jednym wierzchołkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 A tak już dokłdnie technicznie rzecz biorac, ta wartość to jest próg(krancowa wartość, w zaleznosci od skali Twojej sceny), która oznacza, ze jeśli 2 werteksy znajda się od siebie w odległości mniejszej lub równej podanej liczby w tym polu, to wciskając Weld one się połączą w jeden werteks na srodku tej odległości. To oczywiście bardzo często psuje wcześniej zrobiony kształt krzywej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi