Napisano 12 Styczeń 201411 l Witajcie mam następujący problem, szukam w internecie i szukam, pewnie jest banalny, mianowicie: Mam narysowanych kilkanaście linii które łączą się ze sobą, ale nie mogę Extrudować jako bryłę (Brak Cap'ów) ponieważ nie jest to CLOSED SPLINE, czy da się to jakoś przekształcić w zamkniętą linię?
Napisano 12 Styczeń 201411 l Po obrazku widać, ze to jedna linia, wiec wejdź do poziomu wertexow, zaznacz je wszystkie i kliknij Weld.Jesli kształt ci się pogmatwa to odpowiednio zmien wartość w polu obok przycisku Weld, żeby nie połaczyc ze sobą werteksow blisko siebie położonych.
Napisano 12 Styczeń 201411 l Jeżeli wartość weld będzie zbyt duża to połączą się wierzchołki oddalone od siebie i np. zniknie Tobie zaokrąglenie w lewym dolnym rogu, zastąpione jednym wierzchołkiem.
Napisano 12 Styczeń 201411 l A tak już dokłdnie technicznie rzecz biorac, ta wartość to jest próg(krancowa wartość, w zaleznosci od skali Twojej sceny), która oznacza, ze jeśli 2 werteksy znajda się od siebie w odległości mniejszej lub równej podanej liczby w tym polu, to wciskając Weld one się połączą w jeden werteks na srodku tej odległości. To oczywiście bardzo często psuje wcześniej zrobiony kształt krzywej.