Jump to content

AE - OpenEXR - pusty render


Juzwa
 Share

Recommended Posts

Witam,

 

Importuje sobie moja sekwencje do aftera, potem daje "creat ProEXR layer comps", patrze a rendery sa puste. Sprawdzam czy aby 32bity, zgadza sie. Nic, pusto.

 

Otwieram w Nuke i wszystko jest okej.... Tylko ze ja aftera akurat potrzebowalem

Link to comment
Share on other sites

Wydaje mi się, że problem może leżeć w nierozpoznawaniu tych plików przez AE jako rendery i może to będzie pomocne:

 

When bringing in the OpenEXR files to After Effects, I had to first to re-interpret them. At first pass they are brought in as 'Premultiplied' alphas instead of 'Straight' as they were rendered out. Right click on your .exr file in the project pane and select 'Interpret Footage->Main…'[/Quote]

 

Cytat z tej strony:

 

http://www.ryanragle.com/index.php?/site/comments/openexr-passes-from-cinema-4d-to-after-effects

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

nie znam tego sposobu przez "creat ProEXR layer comps" wiec nie pokieruje.

Ja zwykle uzywam expractor'a w AE do exr'ow i robie to recznie.

To co pisze serratus tez moze byc na rzeczy. Jak miales czarna alphe w obrazku i after z automatu ci to przemnozyl przez alphe to obrazem moze wydawac sie pusty.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy