Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Szukam po forum nie mogę znaleźć - gdzie można zmienić ilość klatek na sekundę w 3ds maxie?

Ogólnie rzecz się przedstawia tak, że czas przejechania kamery po ścieżce w oknie widokowym jest zgoła inny niż przy gotowym, wyrenderowanym ujęciu. Chciałbym żeby te czasy były takie same.

Drugie pytanko:

Czy w Video Post bądź w innym miejscu, da się ustawić podgląd całego filmiku, razem z przejściami między kamerami (coś jak podgląd w viewporcie tyle że całości a nie jednej kamery) bez wcześniejszego 423482042180-dniowego renderu.

Będę wdzięczny za pomoc.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 663
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na dole po prawej masz ikonki. Jedna z nich wygląda jak małe okienko z zegarkiem (dolny rząd). Pod tą ikonka masz wszystko, co dotyczy szybkości i czasu trwania animacji.

Drugie pytanie - to, o czym piszesz nazywa się nieliniowy montaż. O ile mi wiadomo, w maxie tego nie ma (podobno jest jakiś płatny plugin).

Chyba tylko Blender ma takie coś wbudowane.

Napisano

Drugie pytanko:

Czy w Video Post bądź w innym miejscu, da się ustawić podgląd całego filmiku, razem z przejściami między kamerami (coś jak podgląd w viewporcie tyle że całości a nie jednej kamery) bez wcześniejszego 423482042180-dniowego renderu.

Będę wdzięczny za pomoc.

Oczywiscie ze jest. Rendering > Screen Capture > Create Preview. Co do zmiany kamer to mozesz to sobie polaczyc bardzo szybko w afterze czy czyms takim. Albo RAM player, ale wtedy musialbys wyrzucic to jako sekwencje a nie avi. Jest tam tez opcja use mutli-pass camera effect. Nigdy tego nie uzywalem ale moze to wlasnie sluzy do tego by zmianiac kamery? Nie wiem strzelam w ciemno

Napisano

No przecież gość właśnie pytał o to, jak połączyć (a nie tylko jak szybko podejrzeć). Ja napisałem, że nie ma, a Ty na to: "Oczywiście, że jest, ale w Afterze" :)