Luki Luki Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 Zrobiłem taki test, o którym myślałem już od jakiegoś czasu. Wrzucam do WIPa dlatego, że uważam że to trochę za mało na Galerię, ale nie będę już raczej nad tym pracował. Chodziło mi o potestowanie NPR, czyli nierealistycznego renderingu, ale w sposób trochę inny niż wrzucenie po prostu jakiegoś toon shadera. Model jest bardzo szkicowy, ale takie też było założenie. Wyrenderowałem w Mayi parę prostych warstw. których użyłem jako masek dla tekstury papieru pomalowanego akwarelą. Całość złożyłem w fusion i generalnie ten setup nadawałby się do animacji. To też było jednym z głównych założeń, żeby nie robić czegoś co ma szansę się sprawdzić wyłącznie w pojedynczej klatce i po potężnej obróbce w PS. model w viewporcie dla ciekawych: http://www.luki3d.com/Sketch/sketch_model.jpg
KaeMS Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat przygotowania tego ? Chętnie pobawiłbym się animacją arch z tym efektem ale nie bardzo wiem jak się do zagadnienia zabrać.
Riko Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Poanimował bym :) Dołączam się do prośby @KaeMS.Dasz więcej info? Bardzo fajny efekt.
Rekomendowane odpowiedzi