3d_operator Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 Witam, Jaki plugin polecacie do Unwrapu pod 3ds 2014? Chodzi mi o plugin a nie o ZBrusha i inny soft. Co sądzicie o XRayUnwrap?
diabelt Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 Xray jest tani, można kupić. Chociaż dla mnie peel mode w maxie jest zupełnie wystarczające bez pluginów.
floo Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 Możesz spróbować tego, choć nie wiem czy działa pod 2014: TexTools 4.10
2013 Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 Ja także chętnie bym się dowiedział co waszym zdaniem jest najlepsze do unwrapu. Mam nadzieję, że autor tematu się nie obrazi :) Lista (kolejnośc przypadkowa) Roadkill Unfold3D UVLayout Unwrella Flatiron Plus oczywiście wymienione już Xray i TexTools.
diabelt Napisano 24 Styczeń 2014 Napisano 24 Styczeń 2014 Roadkill - stare, masz lepszy unwrap w maxie Unfold3D - najlepszy, zwłaszcza do organiki UVLayout - paskudny interface, mnie odrzucił Unwrella - nic zbytnio ciekawego Flatiron - bardziej do bakeowania niż do UV Textools - jak najbardziej, free i dużo przydatnych dodatków Z czym macie problemu w maxowym unwrap że tak szukacie:D?
Gość Chrupek3D Napisano 24 Styczeń 2014 Napisano 24 Styczeń 2014 uvlayout paskudny interfejs powiadasz... max też ma paskudny interfejs ;-) Nie no, uvlayout jest mega wymiatacz bez kitu.
diabelt Napisano 24 Styczeń 2014 Napisano 24 Styczeń 2014 Jak uv layout wymiata to zobacz unfold3d...Max nie wygląda jak spod DOS.
Gość Chrupek3D Napisano 24 Styczeń 2014 Napisano 24 Styczeń 2014 wygląd nie odgrywa aż tak istotnej roli... to nie kobiece pośladki :-) https://www.youtube.com/watch?v=WxaiGtRZa3s
2013 Napisano 24 Styczeń 2014 Napisano 24 Styczeń 2014 (edytowane) uvlayout paskudny interfejs powiadasz... max też ma paskudny interfejs ;-) Nie no, uvlayout jest mega wymiatacz bez kitu. Z tego co do tej pory wyczytałem najlepsze opinie padają pod adresem. 1. UVLayout 2. Unfold3D 3. Xray diabelt zgadzam się Unfold3D wygląda bardzo fajnie! multigrid w nowej odsłonie jest super! Ale tak jak mówi Chrupek3D, wygląd nie jest priorytetem i można się przyzwyczaic, ważne aby praca była wygodna. Edit: Dokładam do listy jeszcze jeden soft związany z tematem, może kogoś zainteresuje :) UV-Packer http://www.3d-io.com/project/uv-packer/ http://packer.3d-plugin.com/ Edytowane 24 Styczeń 2014 przez 2013
3d_operator Napisano 24 Styczeń 2014 Autor Napisano 24 Styczeń 2014 Kupiłem XRay'a i właśnie testuję. Martwi mnie, że pod 3ds Design 2014 nie ma instalki, tylko pod 3ds 2014. . Nie działa mi "convert edge to seams" jedynie point to point (tak jak w tutorialu na ich stronie). Ale ogólnie (za te grosze) to super.
diabelt Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Po co instalka pod design, wersja design to się rzeczywiście tak bardzo różni że nie wiem po co istnieje. Jak coś nie działa to zgłoś do twórców, niech się tłumaczą.
Rekomendowane odpowiedzi