Napisano 7 Wrzesień 200420 l witam wszystkich:). Wyrenderowalem animacje skladajaca sie z 500 klatek w formacie tga. tylko ze gdy odtwarzam ja w ram player animacja jest odwrotnie leci tyl na przod:( nie mam niestety zadnego programu typu premiere by ja odwrocic jak to zrobic w maxsie? tylko blagaam:( nie mowicie ze musze renderowac wszystko od poczatku dostal bym zawalu:) pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziekuje za odpowiedzi:)
Napisano 8 Wrzesień 200420 l Autor a i jeszcze jedno male pytanko:) czy w ram player mozna w jakis sposob podstawic wav pod animacje? czy trzeba miec program typu premiere? pozdrawiam serdecznie
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Po pierwsze to cholernie dziwne... sprawdź proszę czy masz właściwą numeracje plików w katalogu z renderami. Po drugie upewnij się ze wciskasz właściwe play w RAM playerze... tam można odtwarzać w obie strony... Jeśli masz już animkę przeliczoną to bezsensem byłoby renderować to jeszcze raz... Możesz odwrócić na kilka sposobów. Ale proszę upwenij się i napisz co z tą numeracją plików... oki? Co do dźwięku to można w maxie podłożyć dźwięk, aby robić synchrony w czasie animacji. Jednak w Ram playerze nie jest on odtwarzany...
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Autor Kris_R dziekuje za odpowiedz to napoczatek:) to tak:) ja wiem czemu leci to odwrotnie tylko nie wiedzialem ze tak sie stanie ustawilem klatki dla kamery na - zrobilem cala animacje przed zerem poniewaz nie moglem puzniej bo po 0 u mnie nastepuje ciag zdarzen ktorych nie moglem wylaczyc (bicie sie szyby upadanie przedmiotow itd) teraz sie domyslilem ze moglem wsadzic to do innej sceny usunac animacje i wyrenderowac no ale glupi jestem i nie wpadlem na to:( i dlatego ze ustawilem animacje na klatkach - wszystko jest odwrotnie:( a teraz nie wiem jak to odwrocic:( sciagnalem trial combustion ale nic nie moge sie domyslec coprawpda siedze w nim dopiero 40 min wiec moze cos z tego bedzie:) Kris_R dziekuje bardzo za odpowiedz:) pozdrawiam serdecznie
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Wez sciągnij sobie Virtual Dub, bardzo prosty, mały i chyba można ściągnąć skądś za free. Adobe Premiere to to nie jest ale chyba powinien wystarczyć:)