Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim.

Ogółem pokój ludziom dobrej woli, a komfortowa izolatka, dla tych o odmiennym nastawieniu do świata.

O historii jaką chce zilustrować nic nie powiem: przetestuję sobie czy jestem z poziomu narracji wizualnej wystarczająco komunikatywna.

Praca będzie wertykalna, niebiesko-chłodna z niewielkimi ciepłymi dodatkami. Na dole, w centrum stoi pan wąchający własne palce, z próbką wielobarwnej mazi. Plamy wielobarwnej mazi tworzą trop wychodzący poza kadr. Pan ma gogle jak Riddick, kable wystające ze łba, jedną metalową rękę i bardzo detektywistyczny płaszcz.

Edytowane przez limbo

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ciekawa wizja. Co do spraw technicznych to z pewnością można stwierdzić, że nie gra perspektywa, ale to pewnie niedługo poprawisz.

Napisano
  • Autor

Perspektywa to zło. A zło należy równoważyć kolorem różowym. Więc uważam sprawę naprawioną.

A tak serio, miałam konkretny problem by pracka wyglądała jakoś. Ale chyba złapałam kierunek. Tylko nie wiem, czy nie za bardzo zboczyłam od standardowego sci-fi.

testt.jpg

Napisano
  • Autor

test.jpg

W trakcie rysowania doszłam do wniosku, że cechą charakterystyczną mojego bohatera będzie wybitna nieinteligencja.

Pomęczę dziś jeszcze wodę.

Edytowane przez limbo

Napisano
  • Autor

test2.jpg

Cwany plan jest taki, żeby ilustracje podciągnąć maksymalnie pod komiksową estetykę, to nikt nie zauważy braków w realizmie.

Napisano
  • Autor

Całkowicie zmieniłam koncepcję (nie wiem czy to dozwolone w konkursie) i raczej nie uda mi się doszlifować do północy. Więc, chyba pracę jako-taką, dokończę sobie prywatnie później.

Zdjęcia do drzewek wzięte stąd: http://www.cgtextures.com

test3.jpg

test3.jpg

test3.jpg

Jak nie zdążę nic więcej dziś wrzucić, ta wersja będzie finalna:

test3.jpg

Napisano

bez obejrzenia stepów trudno pojąć o co chodzi, spora ilość detalu nie wnoszącego nic do pracy

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności