limbo Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 (edytowane) Cześć wszystkim. Ogółem pokój ludziom dobrej woli, a komfortowa izolatka, dla tych o odmiennym nastawieniu do świata. *** O historii jaką chce zilustrować nic nie powiem: przetestuję sobie czy jestem z poziomu narracji wizualnej wystarczająco komunikatywna. Praca będzie wertykalna, niebiesko-chłodna z niewielkimi ciepłymi dodatkami. Na dole, w centrum stoi pan wąchający własne palce, z próbką wielobarwnej mazi. Plamy wielobarwnej mazi tworzą trop wychodzący poza kadr. Pan ma gogle jak Riddick, kable wystające ze łba, jedną metalową rękę i bardzo detektywistyczny płaszcz. Edytowane 9 Luty 2014 przez limbo
RaVirr Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 Ciekawa wizja. Co do spraw technicznych to z pewnością można stwierdzić, że nie gra perspektywa, ale to pewnie niedługo poprawisz.
limbo Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Perspektywa to zło. A zło należy równoważyć kolorem różowym. Więc uważam sprawę naprawioną. A tak serio, miałam konkretny problem by pracka wyglądała jakoś. Ale chyba złapałam kierunek. Tylko nie wiem, czy nie za bardzo zboczyłam od standardowego sci-fi.
limbo Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 (edytowane) W trakcie rysowania doszłam do wniosku, że cechą charakterystyczną mojego bohatera będzie wybitna nieinteligencja. Pomęczę dziś jeszcze wodę. Edytowane 9 Luty 2014 przez limbo
limbo Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 Cwany plan jest taki, żeby ilustracje podciągnąć maksymalnie pod komiksową estetykę, to nikt nie zauważy braków w realizmie.
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
limbo Napisano 28 Luty 2014 Autor Napisano 28 Luty 2014 Całkowicie zmieniłam koncepcję (nie wiem czy to dozwolone w konkursie) i raczej nie uda mi się doszlifować do północy. Więc, chyba pracę jako-taką, dokończę sobie prywatnie później. Zdjęcia do drzewek wzięte stąd: http://www.cgtextures.com Jak nie zdążę nic więcej dziś wrzucić, ta wersja będzie finalna:
adek Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 Dobra praca moim zdaniem, a nie jest zgoda z regulaminem! Trzeci przypadek! Regulamin naprawdę mamy prosty i z rozmiarem pracy zeszliśmy mocno :( Min. bok pracy musi mięć min. 1920px :(
rice Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 bez obejrzenia stepów trudno pojąć o co chodzi, spora ilość detalu nie wnoszącego nic do pracy
Rekomendowane odpowiedzi