kokoszka Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Hej, Ciekaw jestem jak prezentują się moje dwie wizki z rodziny interior, spędziłem nad nimi bardzo duzo czasu. Można powiedzieć, że to dwie pierwsze jakoś wyglądające według mnie prace. Łazienka była już na forum,a teraz jest jako poprawiona, mam nadzieje lepsza.
Dynamico Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 W kuchni coś bardzo mocno "daje" zielonym kolorem po dolnych szafkach. Coś świeci w szczelinach pomiędzy frontami. I dosyć trudno domyślić się funkcji szafek. Pierwsza z lewej ma front za duży zarówno na szufladę jak i na drzwiczki. Trochę brakuje połysku na tych meblach. Może jakieś żaluzje poziome do okien? Łazienka bardzo monochromatyczna. Mało cieni od przedmiotów i wszystko trochę się "zlewa".
skalpel3d Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 Usuń wszystkie standardowe materiały one mogą świecić w scenie są niby kompatybilne z vrayem ale niestety dosyć często powodują efekt jak by się świeciły , masz opcje taką jak vray scene converter wystarczy kliknąć prawym klawiszem myszy na ekranie a otworzy ci się roleta w której znajdziesz ta funkcję. Nie leży mi samo ujecie to przekrzywienie troszkę rozprasza uwagę patrzącego oczywiście możesz umieszczać jak chcesz kamerę ale jeśli byś to robił aby pokazać wnętrze klientowi to warto robić to z jego perspektywy czyli ustawiasz kamerę na wysokości oczu zasada od czubka głowy w dół 12-15cm kadr ustawiasz sobie przy pomocy targetu. Kolejna sprawa to podłoga zastosowałeś deski podłogowe a wiec powinny być miedzy nimi przerwy zastosuj mapkę bump albo skorzystaj z możliwości jakie daje floor generator http://www.cg-source.com/floorgenerator.php. Co do cieni to tak jak Dynamico zaznaczył jest ich za mało jeśli świecisz scenę przy pomocy mapki hdri warto jest dodać jednak vraysun lub directa dzięki którym będziesz mógł wzmocnić cienie
kokoszka Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Napisano 27 Styczeń 2014 Dzieki, w kuchni nie stosowałem standardowych materiałów, okazuje sie że to światło z zewnątrz się przebija bo porobiłem nieszczelności w jakiś cudowny sposób, co do ekspozycji zdaje się na Was, nie mam do tego czuja. Jeszcze nie wiem skąd ten zielony na dolnych meblach, może od tego przedostającego się światła. W łazience świece tylko v ray light plane na oknach i nie załadowałem nic w mapie środowiska ani światła słońca bo pojawiał mi się wtedy mocno zielony obraz. W podłodze podłączona mapka bump ale za mały kaliber. Jeszcze raz dzięki za rady i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi