Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

posiadam kartę graficzną Gigabyte GeForce GTX 760 OC 4GB. W 3ds max 2013 chciałbym robić rendery wnętrz w IRAY, który wykorzystuje technologię cuda. Ta karta nie ma cuda natomiast dokładnie ta sama ale z pamięcią 2 GB ma cuda (Gigabyte GeForce GTX 760 OC 2GB i mógłbym na taką wymienić). Aktualna karta renderuje tylko z CPU. Proszę o odpowiedź czy mocno skróci się czas renderu jeżeli będzie na karcie z cuda i będzie wykorzystywał również GPU...

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 817
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Serio? Nie ma CUDA a wersja 2GB ma? WydAwało mi się że wszystkie GF mają CUDA. Probowałeś włączyć render GPU w opcjach renderu?

Napisano

Też się zdziwiłem! W ustaweniach pokazuje "0 cuda devices" w opisach kart też brak cuda a w tej mniejszej jest http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-760-oc-4gb-ddr5-pci-e-box-84-870015.html , http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-760-oc-2gb-ddr5-pci-e-box-84-863425.html . Nie rozumiem jak w tym samym modelu teoretycznie lepszym czegoś brakuje.. Pytanie czy wymieniać i jak to wpłynie na wydajność renderu.. I jakie znaczenie będzie miała pamięć 2gb/4gb?

Napisano

Z ciekawości pogoglowałem trochę i pomijając naprawdę małą ilość informacji, wychodzi na to, że wersja 2 gb ma to cuda (a przynajmniej tak piszą) a przy wersji 4gb nic nie piszą, a więc w domyśle nie ma ?

Wiem, że banalne, ale sterowniki masz zaktualizowane ? :P

I z tego co się orientuję to od pamięci karty zależy między innymi to ile wpakujesz i w jakiej jakości tekstur, modeli itp. Coś chyba jak "zwykły" ram podczas renderingu na cpu. Ale mogę się mylić, prosz mnie poprawić jakby co ;)