ItsAgainMe Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Hej, chcę zrobić obniżenie części obiektu w kształcie krzyża i utknąłem, nie potrafię usunąć ani obniżyć dwóch krawędzi, które zostały po tym jak obniżałem dwa skrzyżowane paski używając extrude. Właśnie czegoś takiego mi brakuje, tylko do krawędzi... Mam nadzieję, że da się zrozumieć to co właśnie napisałem :> Trochę spieprzyłem, bo zamiast użyć extrude na całym zaznaczonym krzyżyku, zrobiłem oddzielnie dwa paski i teraz nie bardzo mogę to cofnąć
blood_brother Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Usun te przeszkadzające poligony i powelduj na wszelki wypadek vertexy. Wytapane z telefonu.
2013 Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Skasuj je, zaznacz te krawędzie a następnie Ctrl + Backspace. A jeśli model się rozłączy, to zaznacz vertexy, i albo "weld" albo "collapse"
ItsAgainMe Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Napisano 29 Styczeń 2014 Cholera, nie da się jakoś automatyczniej? Gdy usunę poligony to robi się dziura. + mam do zrobienia cały dach budynku z takich krzyżyków... Idealnie by było jakby się dało po prostu zaznaczyć krawędzie wszystkich i użyć jakiejś magicznej opcji pozwalającej ja obniżyć
Kramon Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 No to zesnapuj to po prostu na osiach x y do odpowiednich vertów. 3 minuty roboty w blenderze. w maxie tyle samo bo o ile pamiętam też ma snapowanie więc zero problemu.
2013 Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Sorki blood_brother, miałem awarię podczas pisania posta i nie wiedziałem, że odpowiedziałeś. Kramon w maxie 3 sekundy roboty ;)
diabelt Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Pfffff....ja bym to wywalił i zrobił ten krzyżyk od nowa:D
Kramon Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Sorki blood_brother, miałem awarię podczas pisania posta i nie wiedziałem, że odpowiedziałeś. Kramon w maxie 3 sekundy roboty ;) metafora jakie 3 sekundy? lol. Zanim max się odpali to ja już to zrobię xDDD
2013 Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Toniesz? Nadchodzi diabelt "pomocna dłoń" :D A tak na serio, to się zgadzam, chyba że to częśc statku kosmicznego wielkości USA, a my widzimy tylko kawałeczek :) metafora jakie 3 sekundy? lol. Zanim max się odpali to ja już to zrobię xDDD Ja nigdy nie wyłączam Maxa! Wygrałem! :D
diabelt Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 metafora jakie 3 sekundy? lol. Zanim max się odpali to ja już to zrobię xDDD Jak się pracuje na kalkulatorze to najszybciej się odpalają appki na kalkulator typu blender:P
Kramon Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Toniesz? Nadchodzi diabelt "pomocna dłoń" :D A tak na serio, to się zgadzam, chyba że to częśc statku kosmicznego wielkości USA, a my widzimy tylko kawałeczek :) Ja nigdy nie wyłączam Maxa! Wygrałem! :D hymn można by zrobić taki test kto to szybciej naprawi i nagrać to xD tylko autor musiały wrzucić ten pliczek. Jak się pracuje na kalkulatorze to najszybciej się odpalają appki na kalkulator typu blender:P z kalulatora ostatnio podkradli feature i się nim jarali jako najwarzniejsza nowość za 25tyś :D hahaha Bananowy soft! xD
Kramon Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 A jaki feature? Nie widziałem:( greace pencil ale to było do mayki chyba nie pamiętam xD w każdym bądź razie strasznie dużo klepali filmików promo na temat niego xD
blood_brother Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Jeżeli masz kilka takich elementów, to szybciej zrobić od nowa niż naprawiać. Ewentualnie naprawić jeden i go zduplikowac. Wytapane z telefonu.
Kramon Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 ale naprawiania tutaj to jets tak malo że hehe usuwasz dół góra jest ok to wystarczy tylko wyextrudować z włączonym snapem żeby było na tym samym levelu
diabelt Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Jeżeli masz kilka takich elementów, to szybciej zrobić od nowa niż naprawiać. Ewentualnie naprawić jeden i go zduplikowac. Dokładnie. greace pencil ale to było do mayki chyba nie pamiętam xD w każdym bądź razie strasznie dużo klepali filmików promo na temat niego xD Pffff again, maya to nie max:P
Rekomendowane odpowiedzi