Napisano 1 Luty 201411 l witam wszytskich, przedstawiam projekt inspirowany klasykiem Johna Carpentera "The Thing"; ilustracje funkcjonują jako niezależne prace, ale również jako jedna duża, częściowo animowana ilustracja, którą możecie zobaczyć tutaj: www.behance.net/gallery/The-Thing-animated-illustration/14027059 w wersja na Behance wprowadziłem element narracji, wykorzystując Behance jako wertykalny pasek komiksowy; składając całość z jpgów, animowanych gifów i obrazków tła; poprawnie wyświetla sie na stacjonarnych komputerach, na tabletach już się kod rozjeżdza, z telefonów w ogole nie radze oglądać :) [ATTACH=CONFIG]93575[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93576[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93577[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93578[/ATTACH]
Napisano 1 Luty 201411 l Autor [ATTACH=CONFIG]93579[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93580[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93581[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93582[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93583[/ATTACH]
Napisano 1 Luty 201411 l Super robbota swoją drogą nowe behance jest tragiczne co z tego że jest responsywne jak.. na tableta i iphona i tak były aplikacje co za bezsens.. a strona główna do przegladania prac od dawan była responsywna.
Napisano 1 Luty 201411 l Autor dzięki Kramon; z Behance jest rzeczywiści dziwnie, przykładowo app na ipady/iphony w najnowszej wersji nie wyświetla gifów, a widziałem sporo super zaprezentowanych projektów dzięki wykorzystaniu animowanych gifów;
Napisano 1 Luty 201411 l dzięki Kramon; z Behance jest rzeczywiści dziwnie, przykładowo app na ipady/iphony w najnowszej wersji nie wyświetla gifów, a widziałem sporo super zaprezentowanych projektów dzięki wykorzystaniu animowanych gifów; tia patologia
Napisano 1 Luty 201411 l fajne, fajne, szkoda ze popsuli tego mega klasyka tym nowym beznadziejnym filmem ale to już nie jest na temat
Napisano 1 Luty 201411 l Fajnie to wygląda ;) Można by w ten sposób robić trochę nowocześniejsze komiksy - z takimi gifami gdzieniegdzie. Chociaż nie wiem czy na dłuższą metę nie byłoby to męczące.
Napisano 1 Luty 201411 l Autor miło mi, że sie Wam podoba; tr3buh - remake zepsuty, wszystko niby podobne co w oryginale ale jednak zabrakło tego "czegoś" :) QbisieQ - interaktywne komiksy rzeczywiście są troche męczące, ale interaktywna ilustracja mogła by sie przyjąć, kwestia zachowania odpowiednich proporcji - żeby nie było za dużo animacji w ilustracji ;)